Galaxy S11+ ar putea beneficia de un senzor de 108MP, dezvoltat de Samsung special pentru noul flagship

18.12.2019
Galaxy S11+ ar putea beneficia de un senzor de 108MP, dezvoltat de Samsung special pentru noul flagship

Cu nume complet ISOCELL Bright HMX, noul senzor optic de 108MP livrat de Samsung pentru echiparea vârfului de gamă Xiaomi Mi CC9 Pro ar putea să nu fie identic celui rezervat pentru propriul flagship Galaxy S11+.

Potrivit informaţiilor obţinute din surse apropiate companiei, Samsung dezvoltă o versiune personalizată a senzorului Bright HMX, beneficiind de o tehnologie Nonacell mai avansată decât cea Tetracell folosită deja. Concret, senzorul optic rezervat pentru Galaxy S11+ suportă un algoritm numit 9-to-1 Bayer, permiţând procesarea în raport de 9 la 1 a pixelilor adiacenţi, ajutând obţinerea unor imagini de mai bună calitate în condiţii de lumină slabă.

Din punct de vedere matematic, contopirea a 9 pixeli adiacenţi permite simularea pe senzorul optic a unor pixeli cu suprafaţă de 2.4µm şi obţinerea de poze la claritatea nativă a unei camere foto de 12MP, păstrând avantajul rezoluţiei de 108MP pentru condiţii de iluminare ideale. Spre comparaţie, actuala implementare quad-bayer oferă o dimensiune efectivă a pixelilor de 1.6µm, rezultând performanţe mai slabe în condiţii de lumină slabă.

Însă avantajele nu se opresc aici, noua cameră foto rezervată pentru Galaxy S11+ înglobând şi tehnologia periscope, asigurând zoom optic veritabil fără compromisul unui camera bump inestetic pe spatele telefonului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult