Când se lansează Huawei P50 Pro și P50 Pocket în afara Chinei

10.01.2022
Când se lansează Huawei P50 Pro și P50 Pocket în afara Chinei

Seria Huawei P50 a fost cea mai mult afectată de până acum de restricțiile SUA, producătorul chinez anunțând seria cu mare întârziere față de anii precedenți. De asemenea, o lansare în afara Chinei nu a mai avut loc în 2021, aceasta fiind mutată pentru anul 2022. Știm acum o dată estimativă pentru lansarea Huawei P50 Pro și noului model pliabil P50 Pocket în afara Chinei, dată la care am putea afla și informații oficiale despre disponibilitatea în Europa.

Seria Huawei P50 renunță la procesoarele Kirin în afara Chinei

Huawei P50 Pro și P50 Pocket sunt programate pentru lansare pe data de 12 ianuarie, conform Huawei Malaiezia. Confirmarea a venit pe calea Twitter, unde compania a publicat mai multe teasere care sugerează această dată de lansare. De altfel, pe site-ul Huawei din Malaiezia putem găsi cele două smartphone-uri listate, putând vedea astfel configurațiile hardware în care acestea vor fi disponibile.

Spre diferență de modelele din China, care sunt livrate și cu procesoare Kirin, și cu procesoare de la Qualcomm, în afara Chinei, acestea vor folosi doar chipset-uri Snapdragon. Ambele sunt bazate pe Snapdragon 888, modelul high-end din 2021, iar ambele par să ruleze software-ul EMUI 12, bazat pe Android, și nu Harmony OS, sistemul de operare proprietar Huawei.

P50 Pro va fi disponibil într-o singură configurație, cu 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă, comparabil cu alte modele high-end de pe piață, în timp ce P50 Pocket va oferi aceeași configurație în varianta „standard” și va integra 12 GB RAM și 512 GB stocare internă în versiunea Pocket Premium Edition.

Ne așteptăm ca odată cu lansarea în Malaiezia, să primim mai multe detalii despre versiunile europene ale acestor dispozitive. Huawei a confirmat anul trecută că telefoanele vor fi lansate și în Europa, însă nu a oferit detalii concrete la momentul respectiv.

De asemenea, nu este clar dacă un Huawei P60 va mai fi lansat în 2022, sau dacă producătorul va continua tradiția de a alterna între serii, la rând fiind gama Mate, care nu a mai primit un upgrade la final de 2021.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult