Când se lansează Motorola Razr 2, un nou telefon pliabil cu 5G

13.08.2020
Când se lansează Motorola Razr 2, un nou telefon pliabil cu 5G

Motorola Razr a fost anunțat anul trecut, dar a ajuns pe piață abia în 2020, compania fiind nevoită să amâne cu câteva săptămâni lansarea pentru a se asigura că are un stoc suficient pentru a satisface cererea clienților. Se pare însă că înainte de sfârșitul anului s-ar putea să mai primim un nou model Razr 2, de data aceasta echipat cu tehnologie 5G și probabil un hardware mai puternic, întrucât principala critică a modelului original era hardware-ul intern învechit.

Motorola Razr 2 va fi un upgrade semnificativ față de modelul original

Brandul american a anunțat că va ține o prezentare pentru un nou dispozitiv pliabil pe 9 septembrie. Aici vom primi modelul Razr 2 sau Razr 5G, care ar putea beneficia și de câteva îmbunătățiri la capitolul design. Motorola Razr s-a confruntat cu probleme cu balamaua și cu ecranul pliabil în preajma lansării, iar acestea ar putea fi rezolvate cu o schimbare a materialelor de construcție și a elementelor în mișcare.

Configurația internă ar putea face trecerea la un chipset Snapdragon 765, la 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare, făcând din Razr 2 un smartphone la curent cu tehnologia din prezent. De asemenea, camerele foto ar putea primi un upgrade la 48 megapixeli pentru camera principală și 20 megapixeli pentru cea frontală, în timp ce acumulatorul ar putea fi mai mare: 2.845 mAh.

via GIPHY

Odată cu acumulatorul mai mare și cu integrarea unui chipset mai eficient, construit pe 7nm, și autonomia telefonului ar putea crește semnificativ. Totuși, conectivitatea 5G ar putea să anuleze aceste avantaje, atunci când telefonul este conectat la o astfel de rețea. Din fericire pentru utilizatori, rețelele 5G sunt încă rare.

În comparație cu recentul Galaxy Z Flip 5G, Motorola Razr 2 va fi în continuare mai puțin performant, însă are avantajul unui ecran mai mare la exterior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult