Când se lansează seria OnePlus 9, care folosește camere dezvoltate în parteneriat cu Hasselblad

08.03.2021
Când se lansează seria OnePlus 9, care folosește camere dezvoltate în parteneriat cu Hasselblad

Se pare că vestea pe care o așteptam astăzi despre OnePlus nu era despre telefoanele în sine, ci era doar încă o parte a puzzle-ului complet. Anunțul mult așteptat a fost de fapt despre data la care va avea loc evenimentul oficial de lansare, cât și o confirmare a unor zvonuri pe care le-am tot auzit în ultima perioadă. Oficial, OnePlus pornește un parteneriat pe termen lung cu Hasselblad, brandul suedez de camere foto profesionale.

OnePlus 9 Pro va folosi camere dezvoltate în parteneriat cu Hasselblad

Marți, pe 23 martie, OnePlus anunță evenimentul online de lansare pentru seria de smartphone-uri OnePlus 9 5G. Evenimentul va avea loc la ora 16:00 a României și sunt așteptate anunțuri pentru trei modele de smartphone-uri, cât și informații despre primul smartwatch al brandului chinez.

Parteneriatul cu Hasselblad ar trebui să rezulte într-o cameră foto mai performantă, cel puțin pe modelul OnePlus 9 Pro, care să se ridice la nivelul așteptărilor pentru un smartphone premium din gama high-end. Acest brand suedez de camere a mai fost folosit în trecut pe câteva smartphone-uri, fără rezultate impresionante. BlackBerry a folosit numele Hasselblad pe modelul cu Android, Priv, în timp ce Motorola a lansat un accesoriu Moto Mod pentru telefoanele sale, care folosea o cameră cu optică Hasselblad.

Specificațiile hardware așteptate ale telefonului sunt un chipset Snapdragon 888, un ecran 1440p la 120 Hz, încărcare rapidă la 65W, încărcare wireless bilaterală și rezistență la apă. Față de alte branduri premium, OnePlus spune că nu va scoate încărcătorul de priză din pachet. Compania deja livrează telefoane fără căști, așa că încărcătorul de priză era oricum singurul accesoriu important pe care îl oferea.

Este important de menționat că în urmă cu doar câțiva ani, DJI, compania chineză cunoscută pentru dronele sale de top, a cumpărat un pachet majoritar de acțiuni în compania Hasselblad. Astfel, putem spune că OnePlus și DJI colaborează acum pentru dezvoltarea camerelor foto de pe OnePlus 9 Pro.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult