Un prototip OnePlus 9 apare în primele fotografii reale. Are o cameră complet nouă

13.12.2020
Un prototip OnePlus 9 apare în primele fotografii reale. Are o cameră complet nouă

Chiar dacă OnePlus 8T este pe piață de numai două luni, OnePlus are deja prototipuri funcționale de OnePlus 9. Am văzut deja imagini neoficiale cu telefonul, care urmează să adopte un design diferit pentru modulul de camere foto, dar acum vedem și primele imagini cu un dispozitiv real, în toată splendoarea sa. Acestea confirmă zvonurile anterioare despre felul în care telefonul arată și sugerează că o lansare este iminentă.

Design-ul camerei de pe OnePlus 9 este foarte diferit

Deja zvonurile spuneau că OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro ar urma să vină pe piață mai devreme decât de obicei, iar faptul că înainte de sfârșitul anului 2020 există deja imagini cu unul dintre telefoane pe internet, sugerează că le vom vedea foarte repede și pe piață. De altfel, și Samsung se cam grăbește să aducă seria Galaxy S21 pe piață, alături de alți câțiva producători. Se pare că vom avea un început de 2021 foarte aglomerat.

În materie de design, avem în continuare de a face cu un telefon cu spate din sticlă lucioasă. OnePlus pare să păstreze sticla mată doar pe modelele Pro. Diferența majoră vine de la design-ul camerei, care folosește din nou trei senzori, dintre care doi sunt mult mai proeminenți. Nu doar că lentilele sunt mai mari (probabil că acestea sunt camerele wide și ultra-wide), dar ies în relief chiar și peste modulul dreptunghiular, într-o manieră similară cu ce am văzut pe ultimele două generații de iPhone. Cea de-a treia cameră pare să fie una de dimensiuni și rezoluție mai mică, judecând după dimensiunea obiectivului, fiind probabil una de adâncime sau una de tip macro.

Spre diferență te toate celelalte telefoane din ultima perioadă, care folosesc un fundal de culoare neagră pentru modulul de camere, OnePlus pare să aleagă aceeași culoare cu capacul din spate al telefonului. Nu este tocmai clar ce înseamnă branding-ul „Ultrashot” pe care îl întâlnim sub blitz-ul LED al camerelor.

Pe partea din față, nu par să existe foarte multe diferențe, având de a face din nou cu un ecran perforat în colțul stânga-sus, cu margini drepte. Asta dovedește încă o dată că avem de a face cu OnePlus 9, nu cu modelul OnePlus 9 Pro. Acela este așteptat cu margini curbate.

Și chiar dacă pe modelele OnePlus Nord lipsește slider-ul pentru profilurile de sunet, pe OnePlus 9, la fel ca pe toate celelalte modele din seria principală, acesta este din nou prezent.

Fotografiile cu OnePlus 9 pot fi văzute pe site-ul Phone Arena, care a intrat în posesia lor în exclusivitate.

Hardware-ul va fi în ton cu așteptările

În materie de specificații hardware, avem exact ceea ce ne-am fi așteptat: un chipset Snapdragon 888 5G, 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. Acumulatorul are o capacitate de 4.500 mAh, în timp ce camera principală are un senzor de 12 megapixeli. Ciudat, având în vedere că ultimele modele au folosit o cameră de 48 megapixeli. Această cameră nu are stabilizare optică, însă, iar camera frontală ar avea, aparent, doar 4 megapxieli.

Rămâne de văzut dacă aceste specificații se vor schimba de acum înainte, sau dacă vor rămâne așa și la lansare. Desigur, ne așteptăm să vedem și o versiune superioară, cu 12 GB RAM, sau măcar una cu 256 GB stocare internă, întrucât nu există un slot microSD, iar 128 GB ar putea fi insuficient pentru unii utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult