Când se lansează seria Xiaomi 13? Evenimentul a fost reprogramat

08.12.2022
Când se lansează seria Xiaomi 13? Evenimentul a fost reprogramat

Lansarea de pe 1 decembrie pentru seria Xiaomi 13 a fost amânată în ultimul moment, însă acum avem o nouă dată la care producătorul chinez plănuiește să își dezvăluie noile flagship-uri. Din păcate, surprizele pe care compania le pregătea au fost deja dezvăluite online de listări pe magazinele online, fiind acum disponibile fotografii oficiale cu dispozitivele la rezoluție înaltă.

Xiaomi 13 debutează în China

Xiaomi a anunțat că a reprogramat evenimentul de lansare al telefoanelor Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro pentru data de 11 decembrie. Curios, data aleasă de companie cade într-o zi de duminică. Probabil că programul de lansări din următoarele câteva săptămâni este atât de încărcat în China, încât Xiaomi își dorește să nu se suprapună cu alte anunțuri ale altor companii. Evenimentul va avea loc de la 19:00, ora Chinei.

Xiaomi 13 2

În cadrul evenimentului, Xiaomi va prezenta modelul de bază, Xiaomi 13, un flagship „compact” cu design inspirat de cel al modelelor iPhone din ultimii ani, cu margini drepte și paneluri din sticlă plate. Spatele este doar puțin curbat, iar una dintre variante va veni cu un capac din piele vegană. Modulul de cameră este mai pătrat decât în trecut, dar este echipat tot cu trei camere, care beneficiază de optimizări de la Leica.

În cazul Xiaomi 13 Pro, avem de a face cu un design mai rotunjit, în special pentru capacul de pe spate, și un modul de cameră mult mai mare, cu o cameră de 50 megapixeli și senzor de 1” pentru obiectivul Wide. Ambele modele vor avea la bază noul chipset Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm.

Xiaomi 13 Pro foto

Alături de cele două telefoane, Xiaomi va prezenta oficial și noul MIUI 14, bazat pe Android 13, se pare că va integra funcții noi de securitate, îmbunătățiri la nivelul notificărilor și o funcție pe care deja mai multe companii au integrat-o în ultimii câțiva ani: posibilitatea de a selecta text direct din fotografiile din aplicația Gallery. Între timp însă, alte companii, precum Apple, au mers mai departe și permit acum selectarea de text direct din clipuri video.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult