Capacitățile acumulatorilor iPhone 14, confirmate chiar de Apple

12.09.2022
Capacitățile acumulatorilor iPhone 14, confirmate chiar de Apple

În stilul caracteristic, Apple a dezvăluit seria iPhone 14 fără a comunica detalii esențiale din lista cu specificații, compania de regulă omițând acele aspecte care nu pot fi prezentate la superlativ, sau nu ajută prea mult la alimentarea entuziasmului în rândul fanilor. Astfel, singura afirmație primită a fost ”cea mai bună durată a bateriei întâlnită vreodată la un iPhone”.

Deja, oricine a privit evenimentul de lansare Apple știe că seria iPhone 14 este doar o versiune cosmetizată și ușor îmbunătățită a predecesoare iPhone 13. Așa că nu ar trebui să mire pe nimeni nici faptul că Apple s-a rezumat la creșteri mai mult „pe hârtie” în ce privește capacitățile acumulatorilor instalați, rămânând de văzut dacă hardware-ul mai eficient sau poate optimizările software vor reuși să stoarcă o creștere sesizabilă a autonomiei reale.

Cu o săptămână întârziere, Apple a publicat detalii oficiale cu privire la capacitățile acumulatorilor pentru fiecare model iPhone 14.

Cum era de așteptat, iPhone 14 Plus este cel mai bine poziționat la acest capitol, acumulatorul de 4325 mAh fiind cuplat unei configurații hardware nu chiar atât de extravagantă, dar mai eficientă partea consumului de energie. În schimb, iPhone 14 Pro Max vine cu acumulator de 4323 mAh, dar chipset, ecran și camere foto mai însetate de energie, diminuând așteptările pe partea de autonomie. De fapt, bateria lui iPhone 14 Pro Max este puțin mai mică, Apple mizând alte optimizări pentru obținerea unei autonomii similare.

Există (unele) creșteri și pentru iPhone 14 și iPhone 14 Pro, însă nu suficient pentru a fi sesizabile în afara testelor sintetice:

  • iPhone 14 : 3279 mAh
    • iPhone 13: 3227 mAh
  • iPhone 14 Plus : 4325 mAh
    • N / A
  • iPhone 14 Pro : 3200 mAh
    • iPhone 13 Pro: 3095 mAh
  • iPhone 14 Pro Max : 4323 mAh
    • iPhone 13 Pro Max: 4352 mAh

Fără prea mari speranțe din partea listei cu specificații, rămâne să vedem testele de autonomie publicate din surse independente de Apple, pentru a ne putea forma o imagine completă cu privire la autonomia iPhone 14.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult