„Insula Dinamică” de pe iPhone 14 Pro, „clonată” pe Xiaomi înainte de lansarea telefoanelor Apple. VIDEO

12.09.2022
„Insula Dinamică” de pe iPhone 14 Pro, „clonată” pe Xiaomi înainte de lansarea telefoanelor Apple. VIDEO

Astăzi, 12 septembrie, se lansează iOS 16, noua versiune de software care aduce multe funcții noi, precum un nou ecran de blocare personalizabil, însă cei care doresc să testeze noua „insulă dinamică” de la Apple vor trebui să aștepte până la lansarea de vineri a modelelor iPhone 14 Pro. Se pare însă că utilizatorii de Xiaomi ar putea testa o versiune similară de zonă interactivă din partea de sus a ecranului, întrucât există deja o temă pentru MIUI 13 care „clonează” funcționalitatea prezentată în urmă cu doar câteva zile de Apple.

Utilizatorii de Xiaomi ar putea testa „insula dinamică” înainte de lansarea iPhone 14 Pro

Așa cum se întâmplă de fiecare dată când Apple lansează ceva nou, care nu a mai fost încercat în trecut, apar imediat și copiile. Dynamic Island este noua zonă a ecranului de pe iPhone 14 Pro și Pro Max, care încadrează camera foto și senzorii pentru Face ID, într-o zonă interactivă. Aici pot apărea informații despre aplicațiile care rulează în fundal și pot fi deschise ferestre similare cu widget-uri, pentru a controla redarea muzicii, de exemplu, sau pentru a trece de la o aplicație la alta, rapid.

O temă numită Grumpy UI pentru MIUI 13 de la Xiaomi, permite folosirea unei zone din bara de notificări din partea de sus într-un mod similar cu Dynamic Island. Totuși, prezența unei zone negre în ecranul unui telefon care nu are un decupaj la fel de mare precum cel de pe iPhone nu are foarte mult sens. Probabil că cel care a creat această temă dorește doar să demonstreze faptul că este o simplă funcție software, ușor de implementat chiar și în câteva zile, cu uneltele pe care Xiaomi le pune la dispoziție pentru editarea de teme pentru software-ul de pe telefoanele sale. Tema este, din păcate, disponibilă doar în limba chineză.

Tema nu a fost încă lansată în mod oficial, întrucât trebuie să fie mai întâi aprobată de Xiaomi înainte de a ajunge pe magazinul oficial de teme.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult