Capturi de ecran cu Nokia Carla, urmaşul lui Belle

02.04.2012
Capturi de ecran cu Nokia Carla, urmaşul lui Belle

Pentru cei care nu au urmărit sistemul de operare folosit de Nokia în telefoanele sale, după Symbian S60 5th Edition a urmat Symbian^3 în 2010. În 2011, Nokia a introdus update-urile Anna şi Belle. Următorul update, Nokia Carla, este aşteptat anul acesta şi avem la dispoziţie o serie de capturi de ecran ale sale. Aşa cum vom vedea mai jos, update-ul îmbunătăţeşte câteva elemente de interfaţă şi aduce opţiuni noi. În mod ciudat sau nu, inspiraţia vine de la MeeGo şi Windows Phone, două sisteme de operare mai tinere decât Symbian.

Nokia Carla - playerul audio

Aşa cum putem vedea, player-ul audio vine cu o interfaţă îmbunătăţită în Symbian Carla. Tastatura QWERTY în mod portret are câteva elemente de design preluate de la modelele ce rulează Windows Phone. În imaginea cu ecranul blocat, uşor de identificat după wallpaper-ul cu sigla Android, se observă lipsa butonului pentru deblocare. Nu se sugerează astfel că deblocarea se face printr-ul gest amplu pe ecran, aşa cum am văzut la Nokia N9.

Nokia Carla - tastatura

Nokia Carla OS va veni, cel puţin la început, pentru terminalele Nokia 700, Nokia 701, Nokia 603 şi Nokia 808 Pureview. Din nefericire, zvonurile spun că modelele Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 şi Nokia C6-01 nu vor primi update-ul la Nokia Carla.

Nokia Carla - opţiunile din meniuri

Nokia Carla - ecranul pentru deblocare

Nokia Carla - browser-ul

Urmărește Go4IT.ro pe Google News