Care sunt cele mai bune smartphone-uri sub 1.000 de lei pe piaţa din România

Care sunt cele mai bune smartphone-uri sub 1.000 de lei pe piaţa din România
Motorola Moto G

Cu o creştere de 400% a vânzărilor înregistrată anul trecut, putem spune că telefoanele din categoria smartphone sunt la mare căutare în ţara noastră, până la 30% dintre români fiind deja familiarizaţi cu acestea.

În funcţie de platforma preferată, cei aflaţi în căutarea unui smartphone au la dispoziţie trei categorii principale din care să aleagă: cele cu Android, Windows Phone sau iOS. Dintre acestea, doar primele două includ şi oferte la preţuri accesibile, care să nu oblige din start achiziţionarea la pachet cu abonament. In cele ce urmează vom studia câteva din ofertele cu preţ sub 1000Lei, considerat a fi limita optimă unde raportul calitate/preţ se potriveşte cel mai bine cu aşteptările cumpărătorilor din ţara noastră:

Motorola Moto G – ecran HD de 4.5” şi chipset puternic din seria Snapdragon 400

Cu preţ începând de la 749 Lei pentru versiunea cu 8GB memorie internă, respectiv 849 Lei pentru cea cu 16GB, Motorola Moto G promite o experienţă Android premium  la numai o fracţiune din preţul unui smartphone high-end.

Telefonul vine într-o carcasă cu design inspirat de top-ul de gamă Moto X, ascunzând o platformă hardware cu performanţe competitive bazată pe chipsetul Snapdragon 400 de la Qualcomm. Astfel, Moto G dispune de CPU quad-core la 1.2GHz şi 1GB memorie RAM, respectiv acumulator de 2070mAh care promite până la 14 ore de convorbiri neîntrerupte.

Motorola Moto G

Lansat cu o versiune neatinsă a sistemului Android 4.3, Moto G a primit între timp actualizare la versiunea Android 4.4.3, conţinând funcţii noi şi mai multe optimizări pentru securitate şi stabilitate.

Remarcat printr-un bun raport calitate/preţ, Motorola Moto G este avantajat de chipsetul cu performanţe decente şi ecranul de bună calitate. De asemenea, versiunea neatinsă de Android furnizată de Google reprezintă un avantaj, însă camera foto (5MP) cu performanţe modeste în condiţii de lumină slabă ar putea nemulţumi utilizatorii mai pretenţioşi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult