Cât ar putea costa abonamentul de închiriere pentru iPhone

04.04.2022
Cât ar putea costa abonamentul de închiriere pentru iPhone

De câteva săptămâni au început să apară zvonuri despre posibilitatea de a „închiria” iPhone-uri direct de la Apple, pe bază de abonament lunar. Astfel, vei putea plăti o sumă mai mică lunar pentru a-l folosi, fără a deține oficial dispozitivul. Apple oferă deja un abonament pentru upgrade de la un an la altul, prin intermediul căruia poți alege să plătești „ratele” și să rămâi cu telefonul în posesie, dar noul abonament nu ar permite acest lucru. Se pare însă că prețurile nu vor fi foarte diferite față de cele din prezent.

Apple ar putea încasa mai mulți bani de la utilizatorii de iPhone pe baza abonamentului de închiriere

Conform Mark Gurman de la Bloomberg, reporter specializat pe activitatea Apple, abonamentul de închiriere pentru iPhone 13 (sau echivalentul la momentul lansării programului) ar putea porni de la 35 de dolari americani și ar putea continua cu abonament de 45 dolari pentru iPhone 13 Pro, până la 50 de dolari pentru cel mai scump model din gamă, iPhone 13 Pro Max .

Cei care se abonează vor trebui să plătească această sumă lunar, care acoperă costul de închiriere al telefonului și garanția extinsă Apple Care+, dar ar putea include și servicii digitale ale companiei, precum cele din pachetul Apple One. Ce nu va permite, spre diferență de programul de upgrade este plata în avans a „ratelor”. Astfel, de pe urma unui iPhone 13, care pornește de la 800 de dolari și pe care în mod normal utilizatorii îl schimbă la 2 sau 3 ani, compania poate încasa mai mulți bani de la același client prin închirierea a trei telefoane, câte unul pe an, timp de trei ani (36 x 35 dolari).

Desigur, abonamentul presupune și upgrade al telefonului pe parcursul perioadei contractuale, la cel mai nou model. Avantajul față de programul de „upgrade” unde practic plătești rate lunare este că nu trebuie să oferi un avans în cadrul abonamentului de închiriere. Iar telefoanele „vechi”, pe care Apple le primește înapoi de la utilizatori în fiecare an, pot fi apoi vândute ca dispozitive recondiționate.

Noul abonament Apple ar trebui să se lanseze fie anul acesta fie în 2023, însă probabil că va fi disponibil doar în țările în care compania vinde produse direct către clienți. În România, unde Apple vinde prin distribuitori autorizați și parteneri premium din retail, probabil că nu vom avea acces la acest serviciu.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult