Cât ar putea costa Galaxy S20, S20+, S20 Ultra şi Galaxy Z Flip. Camera foto ar putea pierde câteva funcţii importante

22.01.2020
Cât ar putea costa Galaxy S20, S20+, S20 Ultra şi Galaxy Z Flip. Camera foto ar putea pierde câteva funcţii importante

Modelele Galaxy S20 vor fi prezentate oficial peste numai trei săptămâni şi încă mai apar detalii pe căi neoficiale pe care încă nu le-am aflat. Ştim în acest moment în linii mari specificaţiile hardware ale telefoanelor şi capabilităţile pe care le vor avea, cât şi aspectul design-ului nou. Preţurile au fost însă până în acest moment o enigmă, însă primele detalii la acest capitol sugerează că vom avea de a face cu modele scumpe, peste preţurile modelelor din 2019. De altfel, şi camera va fi semnificativ diferită.

Max Weinbach de la xda-developers, a publicat pe contul său de Twitter o listă de preţuri pentru modelele Galaxy S20 în variantele 5G. Se presupune momentan că vor exista şi variante 4G, probabil mai ieftine. Totuşi, faţă de modelul de bază de anul trecut, care intra în ofertă la aproximativ 750 de euro (Galaxy S10e), preţul de pornire pentru Galaxy S20 5G este semnificativ mai mare. Avem de asemenea şi primele detalii despre preţul lui Galaxy Z Flip, care se pare că va fi mult mai mare decât spuneau zvonurile iniţial, mult mai apropiat de cel al lui Motorola RAZR

Cât ar putea costa Samsung Galaxy S20, S20+ şi S20 Ultra în variantele 5G şi Galaxy Z Flip

  • Samsung Galaxy S20 5G: 900-100 euro
  • Samsung Galaxy S20+ 5G: 1.050-1.100 euro
  • Samsung Galaxy S20 Ultra: 1.300 euro
  • Samsung Galaxy Z Flip: 1.400 euro

 

 

Lista de preţuri de pornire este foarte „piperată”, undeva chiar peste nivelul modelelor de la Apple din seria iPhone 11, care pornesc de la 700 euro în varianta iPhone 11 standard. Totuşi, se pare că în variantele de top, acestea tot vor fi mai ieftine, Apple oferind modelul 11 Pro Max de 512 GB la 1.650 euro. Avantajele Samsung în acest moment ar fi conectivitatea 5G, care încă nu este pe iPhone, cât şi noile sisteme de camere, care cel mai probabil vor fi mai performante decât cele de pe iPhone 11, având şase luni în plus în dezvoltare şi acces la tehnologii noi, precum senzori de rezoluţie înaltă şi sisteme de zoom cu periscop.

Detalii noi despre camera Galaxy S20 Ultra

Atât Weinbach, cât şi Ice Universe, un alt „leaker” cunoscut spun însă că sistemele de camere de pe seria Galaxy S20 vor renunţa la câteva capabilităţi pe care camerele de pe modelele S9 şi S10 le aveau.

În primul rând, diafragma variabilă de pe camera principală, care permitea ajustarea de la f/1.5 la f/2.4 în funcţie de condiţiile de iluminare, dispare. Aceasta nu va fi prezentă pe niciun model S20, fie că vorbim despre cel de pe S20 Ultra cu senzor de 108 megapixeli şi nici pe modelele S20 şi S20+ cu senzori principali de 12 megapixeli. O altă funcţie pe care o pierde Galaxy S20 Ultra la capitolul foto este Dual-Phase Detection, o metodă avansată de focalizare, împrumutată de pe aparate foto DSLR.

 

 

În schimb, Galaxy S20 Ultra va beneficia de o cameră cu zoom foarte avansat. Compania se va lăuda cu zoom „losless” 30X (care este practic un zoom hibrid) şi cu zoom digital de până la 100x. Desigur, la nivelul acesta de mărire nu prea se aşteaptă nimeni la claritate foarte bună sau stabilizare.

Cu toate acestea, se pare că zoom-ul va fi un subiect foarte important pentru Samsung. Cele mai noi imagini cu spatele telefonului sugerează că modulul de cameră va fi puţin diferit în design faţă de ce am văzut în trecut, camera cu zoom fiind separată de restul camerelor, spaţiul din jurul ei fiind în altă nuanţă de culoare, iar textul „Space Zoom 100X” va fi imprimat în această zonă.

Momentan toate aceste informaţi sunt la nivel de „zvon”, însă apar din ce în ce mai multe detalii de acest gen din diferite surse, ceea ce sugerează că detaliile ar putea fi reale, chiar dacă nu pot fi momentan confirmate.

Lansarea seriei Galaxy S20 va avea loc pe 11 februarie, în cadrul unui eveniment Unpacked. Cum am menţionat anterior, aici este aşteptat şi cel de-al doilea telefon pliabil al companiei, modelul Galaxy Z Flip, cu clapetă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult