Cât costă reparaţiile pentru iPhone 11 în România. Cât ai de plătit dacă ai spart sticla sau înlocuieşti bateria

17.09.2019
Cât costă reparaţiile pentru iPhone 11 în România. Cât ai de plătit dacă ai spart sticla sau înlocuieşti bateria

Apple este o companie recunoscută pentru suport tehnic foarte bun pe perioada garanţiei şi prin intermediul garanţiei extinse Apple Care+, reparaţiile pentru daune accidentale sunt mai puţin „usturătoare” la buzunar. Totuşi, nu toţi clienţii au acces la Apple Care, întrucât această garanţie se vinde doar prin magazinele companiei, aşa că mulţi vor ajunge la service cu telefoanele sparte, mai ales când luăm în calcul faptul că au sticlă pe ambele părţi. Iată cât costă reparaţiile pentru iPhone 11 şi celelate smartphone-uri Apple care încă primesc suport tehnic oficial din partea companiei.

iPhone 11 – cât costă repararea ecranului

Probabil că cea mai des întâlnită reparaţie pentru un iPhone este ecranul, care poate fi spart accidental în diverse situaţii. Nu prea contează dacă ai sau nu folie de protecţie sau husă pe telefon. Sunt situaţii în care o lovitură destul de puternică sau într-un anume punct pe carcasă, pot duce la spargerea sticlei telefonului. Operaţiunea a devenit din ce în ce mai scumpă în ultimii ani, în special datorită trecerii de la ecrane LCD la OLED, mult mai costisitoare.

Model Preţ ecran
iPhone 11 Pro Max , iPhone XS Max 360,90 euro
iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone X 310,90 euro
iPhone 11, iPhone XR 220,90 euro
iPhone 8 Plus, iPhone 7 Plus, iPhone 6 Plus
190,90 euro
iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s, iPhone 6 Plus
170,90 euro
iPhone 6 150,90 euro
iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c 150,90 euro

În cazul anumitor modele mai vechi precum iPhone 6, SE sau 5S, costul de înlocuire al ecranului ar putea fi chiar mai mare decât preţul telefonului la SH. Pentru aceste modele nu prea merită reparaţia cu piese originale. Probabil că inclusiv Apple speră ca cei care vin cu aceste modele la reparat să decidă să facă upgrade mai degrabă decât să plătească atât de mult pe piese de schimb.

iPhone 11 – cât costă înlocuirea bateriei

Bateria de pe iPhone 11 promite autonomie cu mult îmbunătăţită faţă de generaţiile precedente. De fapt acesta este mai degrabă cel mai mare upgrade pe care Apple îl promite pe noua generaţie, camerele şi performanţa procesorului fiind doar puţin mai bune faţă de cele din trecut, la prima vedere. În timp, acumulatorul se va degrada cu siguranţă, iar cei care îşi doresc autonomie ca în prima zi vor putea înlocui bateria cu una nouă, originală, în orice service Apple autorizat şi mai nou neautorizat.

Costul de înlocuire al bateriilor a rămas constant de anul trecut, ba chiar s-ar putea să mai fi scăzut, în urma scandalului care viza limitarea performanţei în funcţie de degradarea bateriei.

Model Preţ baterie
iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro, iPhone 11
75 euro
iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, alte modele
55 euro

iPhone 11 – cât costă înlocuirea sticlei de pe spate

Apple are anumite politici de reparaţii foarte ciudate. De exemplu, înlocuirea carcasei, în cazul în care sticla de pe spate se deteriorează, implică înlocuirea întregului dispozitiv. Această operaţiune intră la categoria „alte reparaţii” şi este de departe cea mai costisitoare operaţiune pe care o poţi face în service-urile Apple pentru telefoanele din gama iPhone.

Apple se laudă cu cea mai puternică sticlă realizată vreodată pentru noile modele de iPhone, însă sugerăm să nu testaţi rezistenţa pe propriile dispozitive. Reparaţia costă extrem de mult, în special pentru variantele Pro. Cu banii de reparaţie pentru 11 Pro Max aproape că poţi cumpăra un iPhone 11 „standard” nou sau un iPhone XR.

Model Preţ „alte reparaţii”
iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max 640,90 euro
iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone X 590,90 euro
iPhone 11, iPhone XS, iPhone 8 Plus 430,90 euro
iPhone 8, iPhone 7 Plus 380,90 euro
iPhone 7 350,90 euro
iPhone 6S Plus, iPhone 6 Plus 360,90 euro
iPhone 6S, iPhone 6s 330,90 euro
iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c 290,90 euro

Preţurile pentru reparaţii, exprimate în euro, au fost luate de pe site-ul Apple din Germania. Costurile de reparaţii pot să difere în funcţie de partenerii din fiecare ţară, însă acestea sunt preţurile oficiale Apple pe care compania le percepe în Apple Store.

Anumite operaţiuni precum înlocuirea bateriei sunt chiar convenabile, având în vedere că reparaţia are loc într-un centru autorizat cu o componentă originală, ceva ce nu găseşti la un service „de cartier”. Altele însă sunt exagerate, mai ales când nu există o metodă uşoară de a înlocui sticla de pe spate. Cu siguranţă, Apple speră ca utilizatorii să cumpere Apple Care+, prin intermediul căreia ai două reparaţii accidentale incluse la preţul de 29 euro pentru display şi 100 euro pentru carcasa din spate. Reparaţia bateriei în cadrul Apple Care+ este gratuită.

iPhone 11 – reparaţii în România

În România există câteva service-uri autorizate pentru repararea de produse Apple. Unul este iStyle, magazin dedicat vânzării de produse Apple şi accesoriilor originale, iar apoi avem Depanero, partener eMAG (care deţine Apple Shop), Cordon Electronics şi Vox Filemaker Solutions din Timisoara. 

Service-urile din România încă nu au actualizat preţurile pentru generaţia iPhone 11 pe site-uri, însă conform site-ului Apple, acestea vor fi la fel de scumpe precum cele pentru seria XS/XS Max/XR, aşa că ne putem face o idee despre costul în lei al operaţiunilor folosind acest punct de referinţă.

Model Preţ ecran Preţ baterie Preţ „alte repraţii”
iPhone 11 Pro Max 1.860 lei 432 lei 3.600 lei
iPhone 11 Pro 1.630 lei 432 lei 3.427 lei
iPhone 11 1.630 lei 432 lei 3.427 lei

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult