Cât costă să repari un telefon Galaxy S21 FE – principalele componente, detaliate de furnizori

23.12.2021
Cât costă să repari un telefon Galaxy S21 FE - principalele componente, detaliate de furnizori

Deși nici măcar nu a fost lansat încă, Galaxy S21 FE este detaliat de furnizorii de componente, dezvăluind costul fiecărei componente în parte.

Pregătit pentru lansare în următoarele zile, Galaxy S21 FE va fi cu siguranță mai ieftin de cumpărat și reparat decât actualul model flagship, Galaxy S21. Dincolo de costul eventualelor reparații, prețurile enunțate pe cale neoficială pentru principalele subansamble oferă și câteva indicii despre costul real de fabricație al telefonului, respectiv marja de profit anticipată de Samsung pentru fiecare exemplar vândut.

Astfel, cea mai costisitoare componentă a lui Galaxy S21 FE va fi kit-ul de înlocuire a ecranului. Vorbim despre un kit de înlocuire și nu doar ecranul în sine, deoarece procedeul de îmbinare a ecranului cu șasiul carcasei este mai degrabă problematic, mai ales dacă pe respectivul șasiu a fost lipit anterior un alt ecran, care trebuie acum îndepărtat și curățat. Astfel, modulul format din ecran + șasiul carcasei costă 185 euro, marele avantaj fiind obținerea unui telefon ce va arăta cu adevărat „ca nou”, presupunând că și capacul aplicat la partea din spate este în stare la fel de bună. În schimb, înlocuirea ecranului cu buget minim va porni de la 119 euro pentru componenta în sine (ecran+scutul din sticlă Gorilla Glass).

Galaxy S21 FE

Momentan, costul altor „consumabile” precum acumulatorul Li-Ion nu este cunoscut, însă cu siguranță acesta nu va fi nici pe de parte la fel de mare.

Potrivit listei preliminare cu specificații, Galaxy S21 FE va dispune de un ecran AMOLED de 6.4 inch cu rată de refresh la 120Hz și rezoluție FHD+. Configurația va folosi fie chipsetul Snapdragon 888 sau Exynos 2100 (diferă de la o regiune la alta). Telefonul va avea acumulator de 4500mAh cu funcție de încărcare rapidă de 25W, oferită atât prin conexiune USB-C cât și în modul wireless. Configurația foto include o cameră principală de 12MP, cameră ultrawide de 12MP și cameră telephoto de 8MP (zoom optioc 3X).

Samsung ar urma să anunțe oficial Galaxy S21 FE pe data de 3 ianuarie, cu disponibilitate în magazine după 11 ianuarie 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult