Producătorul Gorilla Glass lansează un nou tip de sticlă pentru lentilele camerei foto

23.07.2021
Producătorul Gorilla Glass lansează un nou tip de sticlă pentru lentilele camerei foto

Corning, dezvoltatorul Gorilla Glass, a  lansat două noi sortimente de sticlă minerală intenționate special pentru protejarea lentilei camerei foto la telefoane mobile. Materialul oferă rezistență superioară împotriva zgârieturilor, fără a sacrifica permisivitatea la lumină și calitatea imaginii în ansamblu.

Astfel, în curând vom afla și despre produse smartphone protejate folosind sticlă Gorilla Glass DX sau DX+, ambele reprezentând tipuri de sticlă minerală special optimizate pentru protejarea lentilelor foto împotriva zgârieturilor, maximizând totodată transmiterea luminii ambientale, cu minime compromisuri pe partea de refracție și reflecție a luminii.

Potrivit dezvoltatorului Corning, Samsung va fi primul beneficiar al produsului DX. Asta după ce compania sud-coreeană s-a bucurat de același privilegiu și în anul 2018, pentru modelul una dintre generațiile Galaxy Watch.

Pentru ca noua formulă Gorilla Glass să fie potrivită pentru camere foto, Corning a adus ajustări stratului antireflex, oferind totodată protecție superioară împotriva zgârieturilor:

„Prin captarea a 98% din lumina vizibilă, varietățile noastre de sticlă sporesc capacitatea capabilitățile camerelor foto și contribuie la obținerea de imagini și videoclipuri de mai bună calitate. Produsele noastre Gorilla Glass DX oferă cele mai bune performanțe optice și protecție din industrie, contribuind la experiența finală a consumatorului „, a declarat Jaymin Amin, vicepreședinte și director general al Corning Gorilla Glass.

Nu este clar ce telefon Samsung va folosi în premieră noile protecții Corning pentru camera foto, însă putem aștepta ca acesta să fie un model flagship pregătit pentru lansare în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult