Cât costă să schimbi ecranul unui telefon iPhone XS, Google Pixel, Galaxy S9 sau Note 9? La OnePlus 6 e mai ieftin

Cât costă să schimbi ecranul unui telefon iPhone XS, Google Pixel, Galaxy S9 sau Note 9? La OnePlus 6 e mai ieftin

Ai scăpat telefonul pe jos? Iată cât costă să schimbi ecranul unui smartphone de ultimă generaţie, dacă l-ai stricat din vina ta.

Cu excepţia cazurilor „fericite” în care ai încheiat o poliţă de asigurare pentru smartphone, garanţia nu acoperă şi neglijenţa. Asta înseamnă că fie rişti şi încerci o reparaţie într-un centru de service neautorizat de producător, sau plăteşti „gras” pentru înlocuirea ecranului spart în afara garanţiei.

Chiar dacă nu este cea mai scumpă componentă la un smartphone, costul înlocuirii ecranului poate ajunge la un sfert din preţul de nou al telefonului. Si când tocmai obţinut la abonament un smartphone care te-ar fi costat 1000 euro la pachet retail, perspectiva de a veni cu „banii jos” pentru o reparaţie costisitoare nu e deloc încurajatoare.

Ca fapt divers, cea mai scumpă notă de plată o poate încasa un utilizator iPhone XR care şi-a scăpat telefonul pe jos, spărgând carcasa acestuia confecţionată din sticlă – 399 dolari. Pentru „norocoşii” care au spart doar ecranul, înlocuirea acestuia costă 199 dolari.

Model

Cost înlocuire ecran

Apple iPhone XS Max

$329

Apple iPhone XS and iPhone X

$279

Apple iPhone XR

$199

Apple iPhone 8 Plus and 7 Plus

$169

Apple iPhone 8 and iPhone 7

$149

Samsung Galaxy Note 9 and Note 8

$239

Samsung Galaxy S9, S8 and S8 Active

$219

Samsung Galaxy S9+, S8+

$229

Google Pixel 2 XL

$220

LG V30

$146

OnePlus 6

$88.70


Emoţiile încep să crească pentru utilizatorii de telefoane iPhone XS şi iPhone X, aflând cât costă să înlocuieşti ecranul într-un centru de service Apple – 279 dolari, în termen de 3 – 5 zile lucrătoare. Pentru modelul flagship, iPhone XS Max, costul ajunge la 329 dolari.

Adresate cumpărătorilor cu buget mai puţin permisiv, modelele iPhone 8 şi iPhone 7 pot fi reparate  cu aproximativ 149 dolari, respectiv 169 dolari pentru modelul Plus.

Propriul furnizor de ecrane, Samsung are tarife mai rezonabile, chiar dacă nu tocmai mici. Dacă tocmai ai scăpat pe jos telefonul Galaxy Note 9 sau Note 8, află că te costă 239 dolari să-i repari ecranul, operaţiunea putând dura până la 10 zile lucrătoare dacă pui la socoteală şi livrarea asigurată de o firmă de curierat. Dacă ai Galaxy S9, S8 sau S8 Active, te costă 219 dolari înlocuirea ecranului spart (229 dolari la Galaxy S9+ şi S8+).

Situaţia nu este cu mult mai bună nici pentru utilizatorii Google Pixel 2 XL, costul înlocuirii ecranului fiind de 220 dolari.

Beneficiarul unui ecran P-OLED de 6.0”, vârful de gamă LG V30 poate fi reparat cu 146 dolari, cu condiţia să nu fie spartă şi sticla de pe spatele carcasei.

Deşi este modelul flagship, OnePlus 6 poate fi reparat prin înlocuirea ecranului la un cost de 88,7 dolari.

Bine de ştiut, preţurile de mai sus reprezintă tarifele oficiale valabile pentru Statele Unite. Însă pentru a obţine o estimare de preţ înlocuire ecran valabilă pentru Europa ar putea fi de ajuns să înlocuiţi simbolul dolar cu euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult