Cât de bine construit este OnePlus Nord, primul telefon mid-range livrat de OnePlus

28.07.2020
Cât de bine construit este OnePlus Nord, primul telefon mid-range livrat de OnePlus

Potrivit OnePlus, Nord reprezintă un nou început pentru o nouă gamă de produse, acesta fiind primul telefon mid-range livrat de producătorul chinez. Dar cât de bine construit este noul smartphone cu preț de 400 euro?

Disponibil pentru comandă de la finalul lunii iulie, împreună cu OnePlus Buds, primele căști true wireless din oferta OnePlus, Nord a atras foarte mult atenția consumatorilor intrigați de apariția unui nou brand smartphone. Venind cu preț și dotări ce amintesc de primul model OnePlus One lansat în anul 2014, noua serie este cu siguranță intenționată să devină un nou best-buy la gama de buget, conturând o alternativă credibilă în ochii celora care nu dispun de 600-1000 de euro pentru achiziționarea unui model flagship veritabil.

OnePlus Nord – un compromis bine deghizat

Proaspăt scos din cutie, noul model OnePlus cu siguranță arată foarte bine. Însă de la bun început primim un indiciu cum că ar trebui să fim atenți cu noua achiziție, luând forma unei huse de protecție din silicon transparent.

Aruncând o privire și peste testele făcute pe canalul YouTube JerryRigEverything, descoperim imediat cum a reușit producătorul OnePlus să aducă prețul modelului OnePlus Nord în zona de 400 euro: folosind finisaje care par mult mai scumpe decât sunt de fapt, aplicate pe o construcție predominant din plastic.

Sigur, ecranul este protejat folosind sticlă minerală cu duritate destul de bună (nivel 6-7 pe scara MOHS). Tot sticlă găsim și la partea din spate, cele două elemente te carcasă aplicate prin lipire cu adeziv puternic promițând să contribuie la o mai bună rezistență structurală.

Din păcate, rama laterală cu aspect metalic este doar de efect, substratul din plastic cedând primul în testul de îndoire. În mod curios, atât ecranul cât și spatele din sticlă rămân intacte, OnePlus Nord find distrus iremediabil doar repetând testul cu și mai multă forță. Totuși, autorul testului recunoaște că forța aplicată depășește cu mult nivelul așteptat să fie întâlnit la utilizare normală, scopul experimentului fiind cel de a afla cât de bine este construit noul smartphone, comparat altor produse competitoare, mai ieftine sau mai scumpe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult