Galaxy S21 ar putea fi primul flagship Samsung care ascunde camera foto sub ecran

10.04.2020
Galaxy S21 ar putea fi primul flagship Samsung care ascunde camera foto sub ecran

Telefoanele mobile cu ecran perforat sunt o apariție banală în anul 2020, producătorii ezitând încă să facă pasul în direcția ascunderii camerei foto sub suprafața activă a ecranului, după modelul senzorului de amprente.

„Scuza” oferită de producători precum Xiaomi este că tehnologia nu este suficient de matură, adaptarea camerei foto pentru a funcționa din spatele suprafeței active a ecranului presupunând prea multe compromisuri, atât în privința clarității pozelor obținute dar și a calității imaginii afișate pe ecran. Unii producători au oferit deja demonstrații cu această tehnologie pe modele smartphone prototip, însă deocamdată niciunul nu a primit undă verde pentru debutul ca și produs comercial.

Readucând în atenție acest subiect, noi zvonuri vorbesc despre planurile Samsung pentru folosirea camerelor foto de tip under-display cu un smartphone rezervat pentru anul viitor. Și nu este vorba de un model entry-level, ci un flagship veritabil: Galaxy S21.

Înlocuitoare pentru familia de ecrane Infinity-O, noile display-uri OLED ar urma să integreze atât senzorul de amprentă, dar și camera foto, fără a apela la decupaje, perforații, sau alte „trucuri” din care să rezulte zone de afișare inactive.

Dezvoltate și de alți producători și evaluate la stadiul de prototip, ecranele OLED semi-transparente care permit ascunderea camerei foto ar putea fi gata pentru producția de serie până la finalul acestui an, urmând ca debutul la scară largă să aibă loc anul viitor. Xiaomi, Vivo și Oppo sunt doar trei dintre producătorii smartphone care au confirmat planuri pentru lansarea de produse smartphone cu tehnologie under-display, însă implementarea Samsung ar putea fi prima care atinge nivelul de calitate așteptat de la un smartphone premium, cum este Galaxy S21.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult