Cat de mare va fi ecranul lui iPhone 6, următorul telefon din seria iPhone

Cat de mare va fi ecranul lui iPhone 6, următorul telefon din seria iPhone

Chiar dacă la capitolul dimensiunii ecranului iPhone 5S a rămas puţin în urma competiţiei, Apple va continua să lanseze telefoane din ce în ce mai mari, iar Phone 6 ar putea face un salt important în această privinţă, primind un ecran semnificativ mai mare decât cel folosit pentru telefoanele din seria iPhone 5.

Potrivit estimărilor lui Peter Misek – analist al băncii de investiţii Jefferies, prezentate în cadrul unei întâlniri cu furnizorii de componente Apple din Asia, iPhone 6 ar putea folosi un ecran de 4.8 inch, mai lat şi mai înalt decât cel de 4 inch folosit pentru seria actuală de telefoane iPhone. Misek nu a dezvăluit exact pe ce anume îşi bazează predicţiile, însă a dorit să precizeze că noua mărime de ecran va impulsiona mulţi utilizatori să-şi schimbe vechiul iPhone pe unul nou. De altfel, din punct de vedere statistic aproximativ 50% dintre dispozitivele smartphone livrate în ultimul trimestru dispun de ecran mai mare de 4 inch, comparat cu 20% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Misek a dezvăluit şi că vânzările obţinute cu nou lansatul iPhone 5C au fost modeste, determinând reducerea volumului de producţie de la 30 milioane exemplare cât erau estimate iniţial la aproximativ 15 – 20 milioane. Însă eşecul actual ar putea constitui bazele unei reuşite şi mai mari în viitor, ducând la un număr crescut de upgrade-uri către viitorul model iPhone 6.

iPhone 4S vs iPhone 5S

Între timp, Apple continuă să piardă teren cu seria iPhone în faţa armatei de telefoane cu Android, ajunse şi ele să folosească ecrane din ce în ce mai mari. Ţinând cont de faptul că iPhone 5 a schimbat ecranul de 3.5 inch folosit de iPhone 4 în anul 2012, iar între timp competiţia a împins limitele şi mai departe, poate că într-adevăr este cazul unei schimbări pentru iPhone 6.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult