Cât de performant este Huawei P50 Pocket. Lista de specificații

21.12.2021
Cât de performant este Huawei P50 Pocket. Lista de specificații

Huawei plănuiește să anunțe noul său telefon pliabil, P50 Pocket, în mod oficial pe 23 decembrie, însă detaliile despre hardware-ul intern ale telefonului au ajuns deja pe internet, după ce un pictorial din revista Harper’s Bazaar a dezvăluit design-ul exterior al acestuia încă de săptămâna trecută. Se pare că faptul că avem de a face cu un telefon din gama P50 a dictat și configurația internă. Totuși, alegerea unui cip Kirin proprietar sugerează că acest model ar putea rămâne exclusiv pieței din China, dar și că va fi disponibil în cantități limitate.

Huawei P50 Pocket beneficiază de o platformă hardware Kirin

Conform publicației chineze MyDrivers, Huawei va folosi în construcția lui P50 Pocket un ecran pliabil cu diagonala de 6,85”. Acesta este unul dintre cele mai mari astfel de ecrane folosite pe un telefon pe format „clamshell”, însă ecranul său exterior, de formă rotundă, foarte similar cu un display de smartwatch, este unul dintre cele mai mici. Acesta măsoară doar un 1” în diametru.

Platforma hardware Kirin 9000, cea care a debutat anul trecut alături de Huawei Mate 40, este folosită și pe P50 Pocket, însă asta sugerează că nu vor fi produse foarte multe astfel de dispozitive. Huawei are dificultăți în producția acestor cipuri, din cauza sancțiunilor aplicate de SUA. Desigur, la fel ca în cazul celorlalte telefoane Huawei din ultima perioadă, nici acest model nu va fi echipat cu hardware 5G, ci doar cu modem și antene 4G.

La capitolul camere foto, telefonul nu este însă comparabil cu ceea ce întâlnim pe seria P50. Avem de a face cu un senzor principal Sony IMX766 de 50 megapixeli pentru camera principală, alături de un senzor de 13 megapixeli pentru camera ultrawide și un senzor de 8 megapixeli pentru zoom 3x. Configurația pare similară cu ceea ce întâlnim în ultima perioadă pe smartphone-uri mid-range din gama superioară. Probabil că decizia de a folosi camere modeste în capabilități a fost luată din cauza spațiului limitat din carcasă.

Totuși, inginerii au găsit destul spațiu pentru a integra un acumulator de dimensiuni foarte mari. La 4.100 mAh, acesta ar putea fi telefonul pliabil cu cea mai bună autonomie din piață. Ba chiar și cel care se încarcă cel mai repede, la putere de 66W.

Probabil că telefonul va fi disponibil în magazinele din China înainte de sfârșitul anului 2021.

Specificații P50 Pocket

  • Ecran: FHD+ OLED de 6.85-inch, pliabil + 1″ exterior
  • Chipset: Kirin 9000
  • Conectivitate: 4G
  • OS: HarmonyOS
  • Camera: 50MP wide +, 13MP ultra-wide + 8MP zoom 3x
  • Acumulator: 4.100mAh, încărcare rapidă la 66W

sursa: MyDrivers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult