Cât de performant este noul Galaxy A14 5G, echipat cu chipset-ul Exynos 1330

18.11.2022
Cât de performant este noul Galaxy A14 5G, echipat cu chipset-ul Exynos 1330

Apărut în imagini de prezentare neoficiale, Galaxy A14 5G vine cu o ramă ceva mai îngustă în jurul ecranului și design ușor modernizat la partea din spate.

După ce a livrat predecesorul Galaxy A13 5G cu chipsetul Dimensity 700 pe 7nm, Samsung pregătește un salt considerabil de performanță, livrând succesorul A14 5G cu soluția Exynos 1330, realizată folosind un proces de fabricație TSMC pe 4nm.

Identificat cu numele de model SM-A146B, noul smartphone vine direct cu versiunea Android 13. Telefonul dispune de 4GB memorie RAM și un nivel de performanță respectabil, dacă ne raportăm la bun rezultatele apărute în catalogul Geekbench:

Apărând cu numele de model SM-M146B, Galaxy M14 5G va livra un nivel de performanță similar ediției Galaxy A, dar dintr-un format cu acumulator de capacitate extinsă, Samsung sunt astfel cumpărătorilor din piețele emergente (ex. India), care preferă telefoanele cu autonomie cât mai mare a bateriei.

Așteptat tot în preajma sezonului cumpărăturilor de iarnă, Galaxy A14  5G vine într-o carcasă cu dimensiuni 167.7 x 78.7 x 9.3mm și design îmbunătățit. Încadrat de o ramă ceva mai îngustă și cu decupaj infinity-U (mai elegant decât soluția infinity-V aplicată până acum), ecranul LCD combină rezoluția FHD+ cu o diagonală crescută și ea la 6.8 inch (de la 6.5 inch pentru A13).

Galaxy A14 ar putea fi anunțat oficial înainte de finalul acestui an bun, ajungând și în magazinele europene cu un preț de aproximativ 230 euro în echiparea de bază.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult