Cât de performant este Snapdragon 888: primul test în GeekBench

03.12.2020
Cât de performant este Snapdragon 888: primul test în GeekBench

Primul test pe GeekBench cu procesorul Snapdragon 8888 de la Qualcomm a apărut în baza de date a aplicației. Se pare că cineva are în posesie un smartphone Vivo echipat cu o placă de bază „Lahaina”, numele de cod pentru noua platformă Snapdragon. Acest model este cel mai probabil un prototip pentru flagship-ul companiei de anul viitor, care va fi livrat cu Android 11 pre-instalat.

Rezultatele testelor GeekBench sugerează că Snapdragon 888 este un upgrade minor

Testul de pe GeekBench demonstrează însă avantajele pe partea de procesare pe care Snapdragon 888 le are față de Snapdragon 865 de anul trecut. Datorită nucleului Cortex-X1, folosit în aplicații care necesită performanță de top, scorul de performanță în Single-Core a crescut la peste 1.000 de puncte: 1.135. Anterior, dispozitivele cu Android ajungeau pe la 900 de puncte, în medie.

Apoi, în multi-core, diferențele nu sunt majore, dar scorul este mai mare decât puteam atinge în trecut. Cu 3.681 de puncte, acest model întrece un Snapdragon 865, însă ambele scoruri raportate pe GeekBench sunt mai mici decât cele obținute de noul Apple A14 de pe modelele iPhone 12. Ba chiar este greu de crezut că generația următoare de Snapdragon va atinge o performanță similară cu soluția Apple, în special în single-core.

Din testele noastre, iPhone 12 Pro Max, cel mai puternic smartphone de la Apple, a atins în testele GeekBench 1.603 puncte în testul Single-Core și 4.254 de puncte în Multi-Core. Rezultatele celorlalte modele iPhone 12 erau apropiate, dar niciunul nu depășea 4000 de puncte în testul multi,.

Doar că cei de la Qualcomm sunt conștienți că performanța brută a procesorului nu va fi cu mult îmbunătățită. Compania a pus accent în prezentarea oficială a lui Snapdragon 888 pe procesare AI, GPU și chiar procesorul de imagine, componente care pot oferi performanță îmbunătățită cu rezultate tangibile, chiar dacă CPU-ul nu aduce foarte multă performanță în plus.

Rămâne de văzut dacă diferențele dintre Snapdragon 888 și Apple A14 sunt atât de mari precum sugerează rezultatele GeekBench după apariția primelor telefoane cu Android echipate cu noul procesor de la Qualcomm.

sursa: GeekBench

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult