Cât de performante sunt Snapdragon 875 și 775 în AnTuTu. Mid-range-ul devine high-end

27.11.2020
Cât de performante sunt Snapdragon 875 și 775 în AnTuTu. Mid-range-ul devine high-end

Primele rezultate ale testelor de performanță cu prototipuri de smartphone-uri echipate cu noile chipset-uri Qualcomm Snapdragon 875 și 775 sugerează că aportul de performanță de la o generație la cealaltă este semnificativ. De exemplu, modelul high-end primește aproximativ 25% mai multă performanță în trecerea de la nucleele Cortex-A78 la Cortex-X1, în timp ce modelul mid-range crește în performanță cu 65%, apropiindu-se de performanța high-end a modelelor din prezent.

Noile procesoare de la Qualcomm ar putea depăși cu mult în termeni de performanță modelele din prezent

Aceste rezultate nu sunt obligatoriu surprinzătoare. Samsung a anunțat de curând un chipset mid-range numit Exynos 1080 care beneficiază de o performanță similară cu cea a chipset-urilor Exynos 990 și Snapdragon 865 din prezent. Totuși, pe segmentul high-end, aportul de performanță nu pare să fie atât de mare, dar este în continuare „în grafic”, fiind așteptate îmbunătățiri de 20-25% de la o generație la cealaltă.

Scorurile de 740.000 de puncte în testul AnTuTu pentru Snapdragon 875 și 530.000 de puncte pentru Snapdragon 775 sunt promițătoare. Acestea nu vor fi atinse însă de toate dispozitivele care le vor integra. În funcție de soluția aleasă pentru răcire și optimizările software ale producătorului, aceste cipuri vor putea să performeze sub aceste valori sau chiar peste.

De exemplu, modelele cu Snapdragon 865+ pot atinge și chiar depăși în anumite condiții 600.000 puncte în AnTuTu, dar nu toate dispozitivele care folosesc acest cip pot susține performanța pe tot parcursul testului pentru astfel de scoruri.

De aceea, dispozitivele mobile realizate pentru gaming, care au sisteme de răcire pasive sau active integrate ajung cel mai des în topurile de performanță. Cert este că această performanță raportată acum este doar cea de bază. În următoarele 12 luni va urma să vedem integrările cipurilor, care ar putea să ne surprindă. Dacă se dovedește că Snapdragon 775 este atât de performant, este posibil să vedem o scădere a vânzărilor de telefoane high-end, în favoarea celor mid-range premium, care pot oferi o performanță la fel de bună ca flagship-urile din 2020, la un preț mai mic.

sursa: GSM Arena, Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult