Cât de rapid este noul Exynos 2200, comparat cu actualul Exynos 2100 și Snapdragon 888

14.11.2021
Cât de rapid este noul Exynos 2200, comparat cu actualul Exynos 2100 și Snapdragon 888

Exynos 2200 este alternativa Samsung pentru Snapdragon 898, echipată cu GPU dezvoltat în colaborare cu AMD și un CPU mult mai eficient.

Potrivit zvonurilor încă neconfirmate, Exynos 2200 oferă este cu 31% – 34% mai rapid decât actuala soluție Exynos 2100. Sporul enunțat de @FrontTron, o cunoscută sursă de informații despre produsele Samsung încă nelansate, face referire la performanțele absolute atinse în modul boost și nu ține neapărat seama de factori precum capabilitățile sistemului de răcire.

Astfel, mai apropiată de realitate ar fi creșterea de 17% – 20% enunțată ca și spor de performanță efectiv, la folosirea aplicațiilor solicitante. Comparat lui Snapdragon 888, în prezent cel mai rapid chipset disponibil fabricanților de telefoane cu Android, experiența cu Exynos 2200 este descrisă ca oferind o „diferență majoră”, mai ales în benchmark-ul 3DMark (Wild Life).

Totuși, performanțele enunțate se bazează pe măsurători obținute cu hardware experimental și software neoptimizat, câștigul real putând fi chiar mai mare, odată ce producătorii OEM vor avea ocazia să aplice propriile soluții de răcire și optimizări la nivel de firmware.

Exynos 2200 este realizat folosind procesul de fabricație pe 4 nm și are în componență cele mai noi nuclee de procesoare ARM: Cortex-X2, Cortex-A710 și Cortex-A510. Noul chipset este așteptat să integreze modemul 5G, alături de cele mai recente standarde Bluetooth și Wi-Fi, pentru securitate și eficiență sporită a consumului de energie.

Cât despre dispozitivele care îl vor folosi, Exynos 2200 va fi cu siguranță în echiparea noii serii Galaxy S22, rămânând de văzut dacă Samsung ca reuși să convingă și alți producători OEM să îl folosească în loc de Snapdragon 898.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult