Cât de rezistent este Galaxy Note20 Ultra la zgârieturi, lovituri și foc. VIDEO

18.08.2020

Seria Galaxy Note20 se lansează în doar câteva zile, însă deja avem toate detaliile despre telefoanele noi de la Samsung. Modelul Note20 Ultra a ajuns și în redacția Go4it, însă pentru că nu putem noi să verificăm manual rezistența telefonului, ne bucurăm că există deja surse de informare specializate în acest domeniu. Canalul JerryRigEverything, cunoscut pentru distrugerea celor mai noi smartphone-uri în scopuri științifice, a testat și Galaxy Note20 Ultra, iar rezultatele sunt îmbucurătoare.

Galaxy Note20 Ultra pare să fie foarte rezistent

Desigur, atunci când un telefon pornește de la un preț de 1.300 de euro, te aștepți ca acesta să fie printre cele mai rezistente de pe piață. Astfel, nu este tocmai surprinzător faptul că telefonul a rezistat la cele mai multe teste extreme. Cum era de așteptat, telefonul nu se îndoaie, nu se rupe și nu se crapă atunci când aplici presiune asupra lui. Acesta este construit din metal de jur împrejur, alături de paneluri din sticlă foarte rezistentă: noua Gorilla Glass Victus.

Corning spune că această nouă tehnologie de realizare a sticlei este de două ori mai rezistentă la căzături și zgârieturi decât sticla obișnuită. Astfel, ar putea să reziste la șocuri mecanice de la înălțime de doi metri și la zgârieturi uzuale, care ar putea fi cauzate în buzunare sau într-o geantă. Totuși, materialul este tot sticlă și este zgâriat la fel de ușor ca orice altă sticlă obișnuită de pe telefoanele mobile atunci când este zgâriat intenționat.

Un lucru surprinzător la acest model este faptul că ecranul nu a trecut de testul de ardere, care nu are nicio aplicabilitate practică. Totuși dezvăluie că Samsung folosește un panel OLED realizat din alte materiale decât cele de până acum. Este posibil să aibă legătură cu faptul că acest model beneficiază de tehnologia LTPO, care poate ajusta dinamic rata de împrospătare a ecranului.

Cert este că Galaxy Note20 Ultra este unul dintre cele mai bine construite smartphone-uri din lume. Varianta livrată în România nu vine cu o husă și nici cu o folie peste ecran (sau cel puțin așa a venit modelul de test primit de noi în redacție), așa că ar fi o idee bună să cumpărați protecție extra pentru acest model. Oricât de rezistentă ar fi sticla și cât de bine ar fi construit telefonul, acesta nu este invulnerabil.

sursa: JerryRigEverything

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult