Noua Gorilla Glass Victus va proteja telefoanele la căzături de la 2 m înălțime

20.07.2020
Noua Gorilla Glass Victus va proteja telefoanele la căzături de la 2 m înălțime

Noua generație de sticlă rezistentă de la Corning, numită Gorilla Glass Victus, va ajunge în curând pe smartphone-uri.

Potrivit producătorului, ecranele de telefoane și panourile din spate protejate cu acest material vor putea rămâne intacte chiar atunci când cad de la o înălțime de 2 metri, pe suprafețe dure și nefinisate.

Corning susține că noua Gorilla Glass Victus este de două ori mai rezistentă la zgâerieturi decât generația anterioară, Gorilla Glass 6.

Prima companie care va introduce materialul pe dispozitivele sale va fi Samsung, liderul pieței globale de smartphone-uri, dar nu știm când. Cel mai probabil este vorba despre noua familie Galaxy Note20, care va fi prezentată pe 5 august.

Ca și generațiile anterioare, Victus va putea fi folosită pe o gamă largă de dispozitive, precum smartphone-uri, laptopuri, televizoare, ceasuri inteligente sau camere.

Sticla produsă de Corning se găsește pe opt miliarde de dispozitive.

Cerere mare pentru Gorilla Glass și alternativele sale

Cererea pentru materiale mai rezistente pentru smartphone-uri și alte gadgeturi e mare. Multe telefoane, din categoriile mid-range și high-end, au și spatele realizat din sticlă, pentru a permite încărcarea wireless. Această soluție le face mai fragile.

Un studiu realizat în 2018 de Mintel arăta că 24% dintre utilizatorii de smartphone-uri din Marea Britanie își spărseseră cel puțin o dată ecranul telefonului în ultimii doi ani. Cei mai mulți (48%) aveau vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Foto: Pexels

Dincolo de ocean, în SUA, americanii spărgeau, în 2018, două ecrane de telefon pe secundă.

Principala rivală a corning este compania japoneză AGC (înainte se numea Asahi Glass Co.). Aceasta produce sticla rezistentă Dragontail, prezentă pe smartphone-uri precum Pixel 3a sau Sony Xperia Z5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult