Cât de rezistent este Galaxy S23 Ultra, dacă îl scapi pe jos? Nu cu mult peste modelul de anul trecut

09.02.2023
Cât de rezistent este Galaxy S23 Ultra, dacă îl scapi pe jos? Nu cu mult peste modelul de anul trecut

Galaxy S23 Ultra a fost dezvăluit ca o versiune perfecționată a modelului S22 Ultra de anul trecut. Este un telefon mare și greu, prevăzut cu ecran mai puțin curbat decât cel anterior, spate din sticlă și camere foto cu lentile mai bine protejate. Potrivit Samsung, noua protecție Gorilla Glas Victus 2 oferă mai multă protecție, în special dacă scapi noul flagship direct pe ciment. Din păcate, testele practice nu sunt deloc încurajatoare

Spre deosebire de alternativele Galaxy S23 și S23+, modelul  S23 Ultra vine într-o carcasă sesizabil mai grea și cu ecranul curbat expus pe două dintre laturi. În plus, carcasa fără margini rotunjite care să redistribuie șocurile primite din lateral se bazează doar pe rezistența ramei din aluminiu. Lăudat și criticat în egală măsură pentru aspectul minimalist, designul care elimină ornamentul camerei foto a fost îmbunătățit prin supraînălțarea inelului metalic aplicat lentilelor individuale, care sunt astfel mult mai bine protejate.

Un alt neajuns este dat de modul în care Samsung a ales să maximizeze spațiul disponibil pentru componentele interne, aplatizând aproape complet partea de sus și jos a telefonului. Pe lângă faptul că rama „tăiată” la unghi drept face oarecum incomodă la manevrarea telefonului, finisajul vopsit prin anodizare se zgârie relativ ușor, mai ales în zona muchiilor.

Deja motiv de coșmaruri pentru utilizatorii care au deținut și în trecut telefoane high-end, ecranul cu margini curbate s-a spart și de data aceasta de la prima căzătură „cu fața în jos”, experimentul făcut pe canalul YouTube PBKreviews arătând că alunecarea telefonului din buzunarul pantalonilor poate avea urmări extrem de costisitoare.

La final, principala concluzie este că achiziția unui telefon Galaxy S23 Ultra trebuie obligatoriu făcută împreună cu o husă de foarte bună calitate, care din păcate adaugă la greutatea și dimensiunile apreciabile ale telefonului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult