Cât de rezistent este Galaxy Z Fold2 de la Samsung. VIDEO

04.10.2020
Cât de rezistent este Galaxy Z Fold2 de la Samsung. VIDEO

Galaxy Z Fold2, noul smartphone pliabil de la Samsung, s-a dovedit a fi un upgrade semnificativ atât la nivel hardware, dar și software. Pe noi a reușit să ne impresionez, fiind unul dintre cele mai inedite dispozitive pe care le poți cumpăra, dar totodată unul care pare și foarte fragil. Pentru că noi nu putem să supunem la test ceea ce Samsung promite din punct de vedere al rezistenței, ne bucurăm că există alții care o pot face, cum este Zack Nelson de la JerryRigEverything, care a supus modelul Galaxy Z Fold2 la testele sale obișnuite. Surprinzător, telefonul a supraviețuit, de data aceasta.

Galaxy Z Fold2 a fost supus testelor de rezistență

Anul trecut, atunci când s-a lansat primul Galaxy Fold, acel model a suferit daune grave în urma acestor teste, balamaua fiind slab protejată împotriva particulelor de praf, iar ecranul extrem de fragil, s-a stricat încă de la primul contact cu un obiect mai ascuțit.

Se pare că Samsung a învățat din greșelile din trecut, iar pentru generația a doua, compania a instalat pe ecran o folie de protecție peste cea pe care o oferea pe Galaxy Fold 1. Telefonul poate fi astfel folosit cu mai puțină îngrijorare din partea utilizatorilor, știind că pot schimba folia la un service autorizat, în cazul în care aceasta se deteriorează în timp. Desigur, suprafața de sub folie este în continuare fragilă și poate fi zgâriată chiar și cu unghia.

Un alt „upgrade” a fost realizat în cazul balamalei, care are acum perii la interior, care opresc majoritatea particulelor de praf. În rest, telefonul pare să fie la fel de bine construit precum cel de anul trecut, fiind acoperit cu sticlă pe părțile exterioare și cu metal de jur-împrejur. Senzorul de amprentă pare însă să fie mai puțin performant decât alte soluții de pe piață. Praful și zgârieturile au împiedicat recunoașterea amprentelor.

Se pare că Galaxy Z Fold2 este un telefon semnificativ mai rezistent decât modelul de anul trecut, însă cu siguranță prețul său îi va ține în continuare pe mulți dintre posibilii clienți.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult