Cât de rezistent este Galaxy Z Fold3, dacă îl scapi pe jos (VIDEO)

Autor: Aurelian Mihai 21.09.2021
Cât de rezistent este Galaxy Z Fold3, dacă îl scapi pe jos (VIDEO)

Comparat unui smartphone convențional, Galaxy Z Fold3 și telefoanele pliabile în general prezintă mai multe zone vulnerabile care pot ceda în eventualitatea unui accident. Iar dacă telefonul se întâmplă să fie și cu ecranul extins atunci când este scăpat pe jos, probabilitatea unei viitoare reparații costisitoare este cu atât mai  mare.

Trecut deja prin revizii multianuale, designul lui Galaxy Z Fold3 nu este chiar atât de fragil pe cât pare. Drept dovadă, testele făcute pe canalul YouTube PhoneBuff lăsând telefonul cu ecranul OLED principal complet funcțional și zero daune la nivelul balamalei.

În mod ironic, cele mai mari stricăciuni pot fi găsite la ecranul mai mic, plasat pe exteriorul carcasei și protejat sub un scut Gorilla Glass Victus. În timp ce ecranul OLED de la interior, protejat sub un strat flexibil din policarbonat și sticlă UTG a rămas intact, scutul dur aplicat pe exteriorul carcasei a cedat la contactul suprafața de ciment. Nici carcasa din aliaj de aluminiu 7000 series, cu 10% mai rezistentă decât un șasiu convențional din aluminiu, nu a putut împiedica fisurarea suprafețelor din sticlă.

Aparent, combinația formată din rama ușor înălțată și stratul de protecție preinstalat oferă protecție excelentă pentru ecranul flexibil, cel puțin, atât timp cât acesta nu ajunge în contact direct cu alte corpuri dure sau pietricelele de pe jos.

Putem spune că Galaxy Z Fold3 este chiar mai durabil decât un telefon Galaxy S21 Ultra, în sensul că ecranul principal are șanse mici să fie deteriorat iremediabil, chiar și după o căzătură mai puternică. Totuși, același lucru nu poate fi spus și despre rama metalică vopsită, sau ecranul plasat la exterior, o singură căzătură pe ciment putând ruina gadgetul în valoare de peste 9000 de lei.