Cât de rezistent este noul LG G6 (VIDEO)

Cât de rezistent este noul LG G6 (VIDEO)

Lansat din luna februarie, LG G6 este un vârf de gamă promiţător, echipat cu un ecran de 5.7” care acoperă aproape întreaga parte frontală a telefonului. Dar cât de rezistent este noul smartphone în faţa zgârieturilor, sau atunci când îl uităm în buzunarul de la spate al pantalonilor şi ne aşezăm pe scaunul din autobuz?

Ca de obicei, la aceste întrebări arzătoare au răspuns specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything, folosind un cutter cu lamă foarte ascuţită, instrumente speciale pentru testat rezistenţa la zgârieturi şi multă forţă brută.

Venind ca o surpriză plăcută după demonstraţiile recente care au vizat luxosul HTC U Ultra, acoperit cu sticlă pe toate suprafeţele, LG G6 nu se lasă distrus prea uşor în celebrul bend-test. Deşi este acoperită cu sticlă şi la partea din spate, carcasa bine rigidizată nu permite desprinderea sau fisurarea acestor elemente.

Rezultate încurajatoare au fost obţinute şi la testarea scutului din sticlă Gorilla Glass 3 aplicat deasupra ecranului, suficient de rezistent pentru a evita majoritatea zgârieturilor ce pot apărea în folosirea de zi cu zi.

Cum era de aşteptat, suprafeţele metalice sunt mult mai vulnerabile la zgârieturi decât ecranul, însă nu se vor fisura dacă sunt lovite puternic.

Chiar dacă nu este un telefon indestructibil, LG G6 se numără printre cele mai reuşite în privinţa rezistenţei şi calitatea finisajelor. Desigur, folosirea unei carcase pentru transport şi scut de protecţie pentru ecran nu trebuie neglijată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult