Cât de rezistent este OnePlus 8T, alternativa Galaxy S20 FE propusă de OnePlus

15.10.2020
Cât de rezistent este OnePlus 8T, alternativa Galaxy S20 FE propusă de OnePlus

Trecut și pe la canalul YouTube JerryRigEverything, OnePlus 8T a ieșit drept un produs de calitate medie, nu indestructibil, dar nici cu rezultate catastrofale.

Apărut ca o alternativă cu raport calitate/preț imbatabil, OnePlus s-a aliniat între timp cu restul jucătorilor din piața smartphone, livrând deopotrivă modele flagship costisitoare, dar și soluții de buget cu preț atractiv, dar imperfecte, cum este și OnePlus 8T.


OnePlus 8T este un produs bine realizat, dar nu indestructibil

Spre exemplu, testul de duritate impus suprafețelor din sticlă (inclusiv ecranul) s-a oprit la nivelul Mohs 6, corespunzător unui telefon low-cost cu protecție „Gorilla Glass” din ofertele magazinelor chinezești. Autorul precizează totuși că zgârieturile mai profunde se produc abia la nivelul Mohs 7, corespunzător unei manevrări destul de neglijente, cum ar fi frecarea telefonului pe o suprafață din piatră acoperită particule de nisip de plajă.

Rama laterală a carcasei și butoanele sunt complet metalice. Din păcate, nu același lucru poate fi spus despre grila difuzorului inserată la partea de sus a ecranului, aceasta fiind confecționată din plastic.

Foarte sensibil la pătrunderea de praf și lichide cu potențial de oxidare a contactelor aurii, slot-ul pentru cartelă SIM este perfect etanșat împotriva apei.

OnePlus 8T

În schimb, chiar și fără daune suferite, senzorul de amprentă are probleme în a recunoaștere amprentele, fiind nevoie de încercări succesive pentru obținerea rezultatului dorit. În mod evident, zgârierea ecranului va complica și mai mult lucrurile, dacă ai ghinionul ca „necazul” să lovească fix în porțiunea sub care este poziționat senzorul biometric.

Trecând peste testul de ardere a ecranului cu flacăra unei brichete, irelevant pentru consumatorii de rând, testul de îndoire a relevat o construcție surprinzător de bine închegată. În ciuda efortului depus, telefonul a ieșit practic intact, doar o mică separare a ecranului de șasiul metalic fiind consemnată. Având în vedere faptul același test s-a sfârșit cu daune irecuperabile pentru multe modele mai scumpe de telefoane, putem spune că OnePlus 8T este un telefon foarte rezistent, mai ales dacă ne raportăm la prețul de 749 dolari impus de producător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult