Cât timp vor primi actualizări software modelele OnePlus 8 și OnePlus Nord

08.12.2020
Cât timp vor primi actualizări software modelele OnePlus 8 și OnePlus Nord

OnePlus a anunțat în mod oficial data la care modelele recente de smartphone-uri pe care le-a lansat vor rămâne fără suport software. Compania este cunoscută pentru suport software de lungă durată, chiar și până la trei sau patru ani, iar noile informații confirmă că lansările recente nu vor primi un alt tratament din partea sa. Din păcate însă, anumite modele mai noi, cu specificații mai slabe și preț mai mic, nu primesc același tratament precum modelele superioare.

Conform OnePlus, modelele OnePlus Nord, OnePlus 8, OnePlus 8 5G și OnePlus 8 Pro vor primi trei ani de actualizări de securitate din momentul lansării. Astfel, fiecare va fi actualizat până cel puțin în anul 2023.

Când vor rămâne modelele OnePlus din 2020 fără actualizări

  • OnePlus 8 – aprilie 2023
  • OnePlus 8 5G – aprilie 2023
  • OnePlus 8 Pro – aprilie 2023
  • OnePlus Nord – iulie 2023

De altfel, OnePlus are pe site și un program pentru modul în care actualizările acestor dispozitive funcționează. De exemplu, pentru primele 24 de luni, telefoanele sale primesc actualizări de Android, cât și actualizări de securitate bilunare. Apoi, după al doilea an, telefoanele intră în suport „extins”, cu actualizări bilunare de securitate.

În cazul modelelor mai ieftine, OnePlus Nord N100 sau OnePlus Nord N10, Suportul este de numai doi ani: un an pentru actualizări de sistem și doi ani pentru actualizări de securitate. Aceste modele, cât și OnePlus 8T, nu sunt încă listate cu un program de suport concret pe site-ul companiei.

OnePlus rămâne unul dintre producătorii de telefoane cu Android care reușesc să lanseze mult mai repede decât concurența actualizări de software. În ultimii câțiva ani, telefoanele companiei au fost printre primele care primeau actualizări la cea mai recentă versiune de Android. Uneori, OnePlus a reușit să aducă actualizări minore pe telefoanele sale chiar și înainte de dispozitivele Google Pixel.

sursa: OnePlus, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult