Galaxy S10+ apare într-un clip cu folie de sticlă decupată. Senzorul de amprentă nu este compatibil cu protecţia pentru ecran

14.02.2019
Galaxy S10+ apare într-un clip cu folie de sticlă decupată. Senzorul de amprentă nu este compatibil cu protecţia pentru ecran

În urmă cu doar câteva săptămâni, un producător de accesorii pentru smartphone-uri a anunţat pe Twitter că produsele sale pentru protecţia ecranului nu sunt compatibile cu versiunea finală a lui Galaxy S10. Motivul părea să fie imposibilitatea telefonului de a mai recunoaşte amprenta utilizatorului, folosind senzorul ultrasonic integrat în display. Un nou clip în care pare să apară un Galaxy S10+ prezintă astfel un telefon cu o folie deasupra display-ului, decupată în zona în care este poziţionat senzorul de amprentă, confirmând astfel zvonurile mai vechi.

Telefonul din clipul video de mai jos pare să fie o unitate finală de Galaxy S10+, echipat cu două camere frontale poziţionate în colţul din dreapta sus al display-ului „Infinity-O”. Acesta are aplicată o folie de sticlă peste ecranul curbat, care oferă decupaj atât pentru camera foto, pentru a nu afecta performanţa în cazul selfie-urilor, dar şi în partea de jos a ecranului, unde se regăseşte senzorul pentru amprentă. Spre diferenţă de tehnologia utilizată de alte companii precum Huawei sau OnePlus, care folosesc senzori optici, Samsung a ales unul ultrasonic, care este în teorie mai rapid şi mai precis.

Din păcate însă, un senzor ultrasonic foloseşte vibraţiile ultrasunetelor pentru a citi amprenta, iar un strat de sticlă în plus poate da peste cap valorile pe care senzorul le primeşte înapoi. Acest lucru nu înseamnă obligatoriu că Galaxy S10 nu va fi compatibil cu alte modele de folii de protecţie, însă va fi necesară o atenţie sporită atunci când este aleasă una din sticlă temperată, mai ales dacă nu are acest decupaj.

Zvonurile spun că Samsung ar putea livra Galaxy S10 cu o folie de protecţie proprietară, pe care ar putea să o aplice din fabrică, însă aşa ceva nu este tocmai caracteristic pentru companie, concurenţi precum Huawei apelând la astfel de soluţii în trecut. De asemenea, Samsung ar putea vinde folii din sticlă proprietare, testate şi aprobate pentru utilizarea cu senzorul de amprentă.

Galaxy S10, S10e şi S10+ vor fi prezentate săptămâna viitoare în cadrul unui eveniment de lansare din seria UNPACKED care va avea loc în Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult