Cât va costa Zenfone 10, următorul flagship compact de la ASUS

25.05.2023
Cât va costa Zenfone 10, următorul flagship compact de la ASUS

Zenfone 9 a fost o surpriză plăcută a anului 2022, întrucât a fost unul dintre puținele telefoane cu Android cu specificații high-end într-un corp compact. Se pare că ASUS se pregătește de lansarea Zefone 10 întrucât are deja o pagină web pe care ia feedback din partea comunității pentru un studiu din zona foto, care va ajuta la îmbunătățirea performanței telefonului. Cei care se înscriu, vor putea câștiga telefonul, după lansarea oficială, iar cu această ocazie, ASUS a dezvăluit și prețul dispozitivului, fără să vrea.

Compania a „scăpat” prețul Zenfone 10 chiar pe site-ul oficial

Întrucât concursurile trebuie legal să includă un regulament public, iar valoarea premiilor trebuie neapărat listată, ASUS a trebuit să listeze prețul lui Zenfone 10 online. De obicei, nu foarte multă lume citește în întregime regulamentul de concurs, însă câțiva dintre participanți au observat că premiul, care este chiar un telefon Zenfone 10, este listat în regulament cu o valoare de 750 de dolari.

În ultimii câțiva ani, telefoanele mobile au crescut în preț, în principal pe baza inflației și crizei de cipuri din vremea pandemiei. Zenfone 10 ar putea însă să rămână într-o zonă relativ accesibilă pentru un telefon care, cel mai probaibl, va fi echipat cu un procesor de top din gama Snapdragon 8. Având în vedere că ASUS are deja experiență cu Snapdragon 8 Gen 2 de pe ROG Phone 7, ne așteptăm să aplice lecțiile învățate în zona de gaming și pe telefonul său „mainstream”.

Chiar și așa, prețul este cu 50 de dolari mai mare decât modelul anterior. Zenfone 9 de anul trecut a fost lansat la 699 dolari în varianta de bază cu 8 GB RAM și 128 GB stocare, iar cea superioară cu 256 GB ajungea la 749. Doar varianta de top, cu 16 GB RAM și 256 GB stocare ajungea la 799 dolari. Zvonurile spun că în 2023, Zenfone 10 ar putea adopta și o configurație de top, cu 16 GB RAM și 512 GB spațiu intern.

Alte detalii interesante ar fi prezența unei camere de 200 megapixeli cu stabilizare optică, baterie de 5.000 mAh și încărcare la 67W și un ecran de 6,3” la 120 Hz pe panel AMOLED. În 2023, telefoanele cu ecrane de 6,3” sunt considerate „compacte”.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult