Caterpillar S61 – smartphone-ul cu termoviziune [HANDS-ON]

Caterpillar continuă linia de smartphone-uri S, îmbunătăţind deja modelul său de top de anul trecut. S61 este urmaşul de drept al lui S60, fiind îmbunătăţit din toate punctele de vedere, atât din punct de vedere al harwdare-ului intern, cât şi al componentelor sale mai speciale, precum camera cu termoviziune FLIR şi ale noilor capabilităţi care îi vor ajuta cu siguranţă pe cei care lucrează în construcţii sau mentenanţă.

Caterpillar S61 este în primul rând un smartphone şi apoi o unealtă de lucru. Astfel, dispozitivul vine echipat cu hardware standard pentru categoria mid-range premium. Vorbim despre un display Full HD de 5,2”, chipset Snapdragon 630, 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare internă, cameră foto de 16 megapixeli şi un acumulator mare, cu capacitate de 4.500 mAh. Acesta va rula Android Oreo 8 din fabrică şi va primi garantat upgrade la Android P, spune compania producătoare.

Desigur, cei care vor cumpăra S61 sunt interesaţi de funcţiile sale mai speciale. Camera FLIR de pe partea din spate primeşte un upgrade semnificativ, putând măsura acum temperaturi între -21 şi 400 de grade Celsius, în timp ce fotografiile sunt acum îmbunătăţite. Camera FLIR poate folosi camera foto principală pentru a suprapune imaginile pentru capturi HD, aceasta fiind echipată în mod normal doar cu un senzor VGA. Camera cu termoviziune poate fi folosită şi pentru livestream-uri. De asemenea, un senzor VOC (Volatile Organic Compound) poate măsura calitatea aerului din mediul înconjurător, ceva util în special celor care lucrează în domenii cu factor mare de risc.

La capitolul rezistenţă, Caterpillar S61 ar putea fi unul dintre cele mai rezistente dispozitive de pe piaţă. Acesta se încadrează în standardul IP68 pentru rezistenţă la praf şi apă, ceva ce a devenit standard pe dispozitive premium în ultimii ani, însă vine şi cu o ramă din aluminiu şi carcasă cauciucată care sunt conforme standardului militar MIL 810G, care asigură rezistenţă la şocuri şi căzături de până la 2 metri înălţime.

Toate acestea vin însă cu un preţ foarte mare, de 899 euro, echivalent cu cel al dispozitivelor de top de pe piaţă precum Pixel 2 XL şi Samsung Galaxy Note8. Caterpillar S61 este aşteptat în cel de-al doilea trimestru din 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult