Câteva unităţi de Pixel 2 XL au fost livrate fără sistem de operare instalat

03.11.2017
Câteva unităţi de Pixel 2 XL au fost livrate fără sistem de operare instalat

Pixel 2 XL a fost unul dintre cele mai aşteptate smartphone-uri din această toamnă, fanii platformei Android aşteptând cu sufletul la gură răspunsul Google la noile iPhone X, Galaxy Note 8 şi Huawei Mate 10. În ciuda faptului că telefonul este într-adevăr unul dintre cele mai bine dotate de pe piaţă, acesta nu a fost ferit de probleme, fie că vorbim despre display-uri care se degradează foarte repede sau de probleme cu difuzoarele în apeluri. O parte dintre cei care au comandat Pixel 2 XL însă s-au trezit recent cu unităţi care nu funcţionează, sistemul de operare Android nefiind instalat.

Mai mulţi utilizatori au raportat această problemă săptămâna aceasta, câteva dintre unităţile de Pixel 2 XL livrate fiind imposibil de utilizat. La pornire, în locul animaţiei de încărcare a sistemului de operare Android, aceştia s-au trezit cu un mesaj foarte neplăcut, care spune că sistemul de operare nu este instalat. Singura altă acţiune posibilă din acest punct este apăsarea butonului Power pentru oprirea dispozitivului, lucru care nu rezolvă problema.

Cei care s-au confruntat cu această problemă au anunţat rapid serviciul de relaţii cu clienţii, iar Google a promis că le va livra o unitate funcţională în cel mai scurt timp posibil. Se pare că nu există foarte multe posibilităţi de reparare a software-ului acasă, cel puţin nu prin metode care ar putea asigura păstrarea garanţiei de conformitate.

Cu toate acestea, se pare că incidentele de acest gen sunt totuşi puţine. Majoritatea utilizatorilor au parte de o experienţă plăcută cu noul Pixel 2 XL, iar în câteva săptămâni majoritatea problemelor pe care le-am întâlnit în ultimele săptămâni legate de dispozitiv cu siguranţă vor fi rezolvate. Cei care plănuiesc să cumpere un Pixel 2 XL în viitorul apropiat ar trebui probabil să mai aştepte câteva săptămâni până când aceste mici probleme vor fi rezolvate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult