Ce ar putea oferi noul iPhone SE? Designul ar putea fi bazat pe iPhone 14

21.11.2023
Ce ar putea oferi noul iPhone SE? Designul ar putea fi bazat pe iPhone 14

Cele mai noi zvonuri dau de înțeles că viitorul iPhone SE ar putea folosi designul lui iPhone 14, dar va beneficia de camere mai bune și tehnologie actualizată.

Apple a reintrodus iPhone SE în 2022, cu cea de a treia generația lansată în 2022. Acest iPhone de buget a înglobat întotdeauna hardware modern într-un format mai vechi, astfel că au folosit „caroserii” de la modelele de telefoane lansate în trecut, cum ar fi iPhone 8.

Potrivit CNET.com, au apărut zvonuri și rapoarte contradictorii despre dacă și când Apple va lansa un iPhone SE 4, unele predicții sugerând că dispozitivul ar fi putut fi anulat. Apple nu a menționat dacă intenționează să lanseze noi modele iPhone SE în viitor, deoarece rareori vorbește despre produsele viitoare. Acum că Apple a renunțat la modelele Mini, iPhone SE ar putea avea un rol important de jucat ca cel mai mic produs din gama de telefoane de la Apple.

Ce ar putea oferi noul iPhone SE

Pentru început, zvonurile sugerează că cea de-a patra generație a lui iPhone SE ar putea arată similar cu vechiul XR. Totuși, unele surse spun că noul SE ar putea folosi un șasiu asemănător cu cel al lui iPhone 14. De asemenea, noul model ar putea folosi un ecran cu tehnologie OLED.

Dacă erați fanii tehnologiei Touch ID, atunci probabil că va trebui să vă împăcați cu ideea că noul SE ar putea să folosească sistemul de recunoaștere facială Face ID, la fel ca restul telefoanelor Apple moderne. Pe lângă acestea, va fi necesar ca Apple să includă portul de încărcare USB-C, mandatat de Uniunea Europeană.

Cât despre camere, zvonurile sugerează că noul SE ar putea folosi o singură cameră, anume senzorul principal, de 48 de megapixeli, pe care îl regăsim pe noul iPhone 15. Astfel, spre deosebire de restul telefoanelor din gama actuală, care folosesc și obiective suplimentare (wide sau telefoto), noul SE ar putea fi singurul cu un singur obiectiv.

Deocamdată, aceste lucruri sunt doar probabilități și rămâne de văzut modul în care Apple va aborda dezvoltarea acestui nou dispozitiv sau dacă îl vom vedea vreodată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult