Următorul iPhone SE ar putea fi lansat abia în 2025, cu ecran de la BOE

06.07.2023
Următorul iPhone SE ar putea fi lansat abia în 2025, cu ecran de la BOE

Încă de dinainte de lansarea celui mai recent model iPhone SE, zvonurile vorbeau despre un model superior, bazat pe un design mai modern. Actualul SE a adus un procesor mai rapid și 5G pe un design vechi, la momentul respectiv, de zece ani, iar vânzările slabe sugerează că fanii iPhone preferă să cheltuie în plus decât să folosească un telefon cu ecran LCD de 4,7” și autonomie slabă. Se pare însă că un nou SE este în dezvoltare, însă acesta nu se va lansa prea curând.

Cel mai ieftin iPhone, modelul SE, nu va primi un upgrade în viitorul apropiat

Zvonurile din trecut sugerau că noul telefon Apple de buget ar fi folosit design-ul iPhone XR, dar fără Face ID. Ecranul, în această situație ar fi fost tot de tip LCD. Totuși, Apple nu mai are în ofertă decât modelul SE din prezent cu panel LCD, iar furnizorul de ecrane pentru următorul iPhone SE ar fi BOE, compania chineză care încearcă deja de câțiva ani să livreze ecrane pentru modelele flagship de la Apple.

Conform The Elec, chiar BOE pare să fie și motivul pentru care nu știm foarte multe despre iPhone SE. Se pare că dezvoltarea acestui model este strâns legată de calitatea ecranelor livrate de producătorul chinez de ecrane, care întâmpină dificultăți în producție. Astfel, compania chineză încearcă acum să depășească problemele pentru a putea oferi ecrane pentru seria iPhone 15. După aceea abia va trece la dezvoltarea de ecrane noi pentru iPhone SE. Acest lucru sugerează măcar că vorbim despre ecrane OLED, nu LCD.

Totuși, cel mai devreme un telefon precum iPhone SE ar putea fi lansat în aceste condiții abia în 2025. Rămâne de văzut însă dacă acest model va folosi tot vechiul „șasiu” de iPhone XR, sau dacă Apple va aduce, în sfârșit, modelul SE în ton cu restul seriei de dispozitive, dar cu hardware mai modest. Având în vedere că suntem în continuare la aproximativ doi ani distanță de acest posibil telefon, nu există detalii oficiale sau neoficiale despre hardware-ul intern pe care acesta l-ar putea integra.

sursa: The Elec, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult