Ce ascunde la interior Honor Magic Vs, noul concurent din China pentru Galaxy Z Fold4. VIDEO

09.02.2023

Honor Magic Vs a fost deja anunțat și lansat în China și pare că va ajunge și pe piața din Europa în viitorul foarte apropiat. Înainte de a ajunge însă în magazine, Honor a trimis telefonul către JerryRigEverything, canalul de YouTube celebru pentru distrugerea telefoanelor în scop educativ, pentru a verifica dacă acestea sunt rezistente la exterior și bine asamblate la interior. Așa cum era de așteptat, Magic Vs nu a supraviețuit, însă clipul dezvăluie câteva lucruri interesante despre noul pliabil de la Honor.

Honor dorește să îmbunătățească design-ul pliabilelor pe stil „fold” cu noul Magic Vs

Deși nu este primul telefon de acest gen al brandului chinez, acesta este primul care se va lansa și în afara Chinei, oferind în sfârșit mult așteptata concurență pentru liderul incontestabil din vest al zonei de pliabile: Samsung. Noul model Magic Vs beneficiază de câteva avantaje în fața Samsung, dar are și câteva dezavantaje.

Avantajul principal ar fi construcția balamalei, care este mai mică, mai simplă și mai ușoară. Clipul video dezvăluie că balamaua este realizată doar din patru componente independente, care sunt apoi îmbinate pentru a asigura o închidere și deschidere plăcută și rezistentă în timp. Astfel, Honor Magic Vs este rezistent la 400.000 de plieri, echivalentul a 100 de plieri zilnice timp de 10 ani. În comparație, Samsung oferă doar jumătate din această rezistență în declarațiile sale.

Apoi, forma balamalei permite închiderea completă a celor două jumătăți, dar asigură și un design mai compact și mai ușor. Iar la interior, telefonul integrează un acumulator mai mare, cu capacitate de 5.000 mAh.

Din păcate, chiar dacă majoritatea componentelor au supraviețuit dezasamblării, ecranul pliabil nu a fost printre ele. Acest clip demonstrează încă o dată cât de fragile sunt aceste ecrane pliabile, o singură mișcare greșită în utilizare putând fi fatală. În cazul de față nu s-a stricat în utilizare ci în timp ce ecranul era dezlipit cu oarecare atenție de carcasă, dar întâlnirea unui corp străin ascuțit se poate întâmpla oricând din greșeală.

Honor Magic Vs este așteptat pentru lansare spre sfârșitul acestei luni, la Mobile World Congress 2023.

sursa: YouTube

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult