Ce lansează Apple în luna martie: iPhone de buget, tablete cu camere 3D, căşti premium, etichete inteligente şi alte accesorii

30.01.2020
Ce lansează Apple în luna martie: iPhone de buget, tablete cu camere 3D, căşti premium, etichete inteligente şi alte accesorii

Evenimentul Apple din luna martie, care încă nu a fost anunţat sau confirmat în mod oficial, este aşteptat din mai multe motive. Aici, Apple ar putea lansa noua serie de tablete iPad Pro, echipată cu camere 3D pe partea din spate, un nou iPhone de buget, cât şi o revizie hardware pentru laptop-urile MacBook Pro cu ecran de 13”. Totuşi, acest eveniment ar putea fi mult mai interesant, întrucât zvonurile vorbesc despre noi produse din mai multe categorii, în special pe partea de accesorii.

iPhone 9: noul smartphone Apple de buget

Chiar dacă iPhone 9 este aşteptat ca un iPhone de buget, acesta nu va fi nici ieftin, dar nici slab din punct de vedere al performanţei. Acesta va păstra vechiul design de pe iPhone 8, care a debutat de fapt în 2014 odată cu iPhone 6. În ciuda aparenţelor, acesta va fi un dispozitiv foarte capabil.

În primul rând, acesta va fi probabil cel mai mic dispozitiv puternic de pe piaţă. Cu Apple A13 Bionic la bază şi o cameră foto împrumutată de pe iPhone 11, acesta ar trebui să ofere performanţe similare cu cele mai scumpe telefoane de la Apple. Desigur, lipsa camerelor secundare, ecranul mic şi design-ul învechit ar putea să îi ţină pe unii departe.

Cu un preţ de 400 de dolari însă, acesta ar putea fi modelul perfect pentru cei care încă nu au folosit iOS şi erau ţinuţi departe de preţul piperat al dispozitivelor Apple. De altfel, acesta, în ciuda performanţelor îmbunătăţite, este aşteptat la un preţ mai mic decât are în acest moment iPhone 8, care porneşte de la 450 de dolari. Având în vedere că şi iPhone 11 s-a lansat pe piaţă la un preţ mai mic decât iPhone XR, deja există un precedent pentru lansarea unei generaţii noi cu preţ mai accesibil.

iPad Pro 2020: tablete cu camere 3D

Tabletele iPad Pro 2020 ar putea fi primele dispozitive Apple echipate cu camere 3D TOF, care să permită scanarea obiectelor din jur, să îmbunătăţească aplicaţiile de realitate augmentată şi să aducă performanţa tabletelor cu încă un pas mai aproape de cea a computerelor tradiţionale.

Nu sunt aşteptate multe diferenţe la nivelul design-ului faţă de tabletele deja existente din gama iPad Pro. Procesorul ar putea fi un nou model Apple A13X Bionic, derivat din modelul folosit pe telefoanele cele mai recente, cu mai mule nuclee şi un cip grafic mai puternic.

Un nou MacBook Pro 13″ „reinventat”

Modelul MacBook Pro de 16″ a dus laptop-urile Apple într-o nouă direcţie. Dacă în trecut compania încerca să le facă cât mai subţiri, în ciuda performanţei scăzute, noul model a venit cu îmbunătăţiri de performanţă, dar şi pe alte planuri.

În primul rând, un nou model MacBook Pro de 13″ ar putea „moşteni” noua tastatură îmbunătăţită de pe modelul de 16″, apoi difuzoarele şi microfoanele îmbunătăţite ar putea face de asemenea tranziţia, alături de un sistem de răcire mai performant, permis de mărirea dimensiunilor cu câţiva milimetri pe grosime. Desigur, procesoarele Intel din generaţia Core 10 pe 10nm sunt aşteptate şi pe aceste modele.

Apple AirTag: etichete inteligente care să te ajute să găseşti orice

Tile este în acest moment „standardul” pentru etichete inteligente. Aceste dispozitive din plastic folosesc tehnologii wireless pentru a transmite în orice moment locaţia obiectelor de care sunt ataşate. Fie că vorbim despre o pereche de chei sau despre alte dispozitive electronice, genţi sau altele. Astfel, faptul că Apple se pregăteşte să lanseze propria alternativă nu este deloc ieşită din comun, mai ales când luăm în calcul deciziile pe care le-a luat în ultima perioadă.

Seria iPhone 11 foloseşte un nou cip „U1 wideband” pentru localizare precisă în proximitate, care momentan este utilizat doar de funcţia AirDrop, pentru identificarea rapidă a telefonului pe care vrei să trimiţi fotografii sau clipuri video, îndreptând telefonul către el. Desigur, această funcţie este disponibilă doar între iPhone-uri. Cu AirTag, vei putea găsi etichetele inteligente rapid, putând primi indicaţii pe ecran despre locaţie folosind acest cip. Folosind Bluetooth şi Wi-Fi, aceste etichete ar putea scoate şi sunete pentru a fi mai uşor de găsit.

De asemenea, dispozitivele Apple au acum posibilitatea de a comunica între ele fără acces la internet, pentru localizare mai precisă în cazul în care acestea sunt pierdute. Astfel AirTag ar putea fi ataşat şi de dispozitive sau obiecte care nu sunt produse de Apple, pentru a fi mai uşor de găsit în cazul în care sunt furate sau pierdute.

Căşti Apple over-ear „premium”

Apple a cumpărat brandul Beats by DRE în urmă cu mai mulţi ani şi asta a marcat intrarea Apple pe piaţa de căşti premium. Totuşi, compania doreşte să lanseze şi căşti de acest gen sub brandul propriu. Probabil că acestea vor fi căşti adresate celor care folosesc produsele „pro” din gama sa. Acestea ar trebui să ofere o soluţie wireless pentru muncă serioasă, ceva ce până în prezent era asigurată doar pe cablu.

Această strategie s-a dovedit a fi de succes şi în cazul căştilor sale wireless, AirPods şi AirPods Pro fiind într-o oarecare concurenţă cu soluţiile PowerBeats, de exemplu.

AirPower „Lite”: un încărcător wireless oficial Apple

Viziunea originală a încărcătorului AirPower s-a dovedit a fi prea ambiţioasă, iar Apple a renunţat la acel proiect la scurt timp după anunţ. Se pare că integrarea mai multor bobine de încărcare wireless într-un spaţiu atât de mic prezintă o provocare inginerească prea mare, Apple dorind să ofere un încărcător care să încarce trei dispozitive simultan, din orice poziţie.

Compania urmează însă să lanseze un încărcător wireless pentru un singur dispozitiv, care să se „împace” bine cu toate dispozitivele sale care beneficiază de încărcare wireless: iPhone, AirPods şi Apple Watch. Probabil că acesta este necesar în primul rând pentru a putea livra viitorul iPhone fără porturi fizice, pe care cel mai probabil îl vom vedea abia în 2021.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult