Ce oferă în plus primul senzor Samsung pentru camere foto, destinat autoturismelor

17.07.2021
Ce oferă în plus primul senzor Samsung pentru camere foto, destinat autoturismelor

Deși Samsung este cel mai mare producător de senzori optici pentru camere foto destinate segmentului smartphone, compania sud-coreeană nu s-a impus și pe segmentul auto, până acum.

Denumit ISOCELL Auto 4AC, noul senzor optic nu excelează la capitolul rezoluție, însă ar putea avea unele atribute care să stârnească invidie din partea competiției.

Cu dimensiune 1/3.7 inch și rezoluție de numai 1.2MP, acesta ar putea trece ușurință drept una dintre soluțiile foto din secolul trecut. În realitate, avem de-a face cu un senzor foto excepțional pe partea de sensibilitate la lumină și captarea scenelor în mișcare.  Noul model ISOCELL folosește o tehnologie exclusivă numit Corner Pixel, care grupează pixeli cu dimensiune de 3μm și 1μm în modulul unui singur pixel ultra-eficient. Concret, pixelii de 3μm sunt optimizați pentru scenarii cu lumină redusă, în timp ce soluția de 1μm este mai degrabă adaptată pentru condiții de iluminare aproape ideale, procesorul de imagine comutând automat între cele două, spre exemplu, atunci când traversezi un pasaj subteran complet izolat de lumina zilei.

ISOCELL Auto 4AC

Potrivit fabricantului Samsung LSI, noul senzor optic este pretabil inclusiv pentru captură video HDR, obținută cu minime artefacte vizuale. Totodată, senzorul foto suportă o plajă de expunere variabilă, facilitând evitarea efectelor de pâlpâire cauzate de anumite surse de iluminare artificială.

Samsung ISOCELL Auto 4AC vine la pachet cu propriul procesor de imagine ISP și este certificat pentru funcționarea la temperaturi externe, pornind de la -40°C și până la 125°C. Având în vedere flexibilitatea oferită, nu ar fi exclus ca noul senzor optic să aibă un rol important în industria auto, servind drept ochi digitali pentru următoarea generație de sisteme pentru condus autonom.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult