Ce oferă primul smartphone lansat de un producător de prăjitoare de pâine premium

18.11.2021
Ce oferă primul smartphone lansat de un producător de prăjitoare de pâine premium

Balmuda, un producător japonez respectat de electrocasnice, care oferă prăjitoare de pâine și purificatoare de aer, a lansat primul său smartphone.

Numit Balmuda Phone, dispozitivul este produs de noua divizie Balmuda Technologies a companiei.

Dispozitivul are un design deosebit de cel al majorității smartphone-urilor disponibile pe piață. Carcasa sa aduce oarecum cu cea a modelului Palm Pre, lansat în 2009. Șeful Balmuda, Gen Terao, a declarat că smartphone-urile au devenit astăzi prea mari, așa că telefonul produs de compania sa a fost gândit pentru a fi compact și elegant.

Balmuda Phone are un ecran luminos, cu diagonala de 4,9 inchi și rezoluție Full HD (1.080p). Display-ul este comparabil cu cel de 4,7 inchi de pe noul iPhone SE.

În cel mai gros loc, la mijloc, telefonul are o grosime de 13 mm. Forma carcasei din plastic a fost gândită pentru, cum spune clișeul, a se „potrivi bine în palmă”.

Dispozitivul are o singură cameră prinicipală, cu senzor de 48 MP. Cea frontală, pentru selfi-euri, are senzor de 8 MP.

La interior găsim caracteristici tehnice de model mid-range: chipset Snapdragon 765, 6 GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 128 GB.

Bateria are capacitate de doar 2.500 mAh, dar, ținând cont de procesorul eficient și de dimensiunile reduse ale display-ului, nu ar trebui să fie probleme cu autonomia. Telefonul dispune de funcție de încărcare wireless.

Software-ul pe care îl rulează Balmuda Phone este bazat pe Android 11.

Dispozitivul va fi disponibil la operatorul telecom SoftBank, cel mai mare din Japonia, începând cu această lună. Versiunea care nu este blocată în rețea costă, la liber, echivalentul a 920 de dolari.

Prețul este piperat pentru un mid-range, dar Balmuda vinde cu succes prăjitoare de pâine premium care costă 250 de dolari. Marca este foarte apreciată în statul asiatic.

Sursa: The Verge

Foto: Balmuda

CITEȘTE ȘI:

Un producător de lenjerie intimă a fuzionat cu un constructor de vehicule electrice

Programul de lansare OneUI 4.0 și lista dispozitivelor Samsung care primesc update-ul

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult