Ce s-a schimbat de la iPhone XS Max la iPhone 12 Max?

02.12.2020
Ce s-a schimbat de la iPhone XS Max la iPhone 12 Max?

În ziua de astăzi smartphone-urile avansează într-un ritm mai lent decât înainte, ceea ce face ca actualizarea în fiecare an să nu merite cu adevărat. Și, deși statisticile arată că acum oamenii au tendința de a-și folosi telefoanele timp de aproximativ 3 ani înainte de a-și lua unul nou, ofertele operatorilor vin de obicei cu un contract de 24 de luni. Aceasta înseamnă că, dacă ai cumpărat un iPhone XS sau un iPhone XS Max în urmă cu doi ani, s-ar putea să îți dorești un nou iPhone chiar acum.

Și, bineînțeles, odată cu anunțarea familiei iPhone 12, aceștia sunt principalii candidați. În timp ce iPhone 11 și iPhone 12 sunt succesorii logici ai iPhone XR, dacă ai un dispozitiv XS s-ar putea să iei în considerare un iPhone 12 Pro sau Pro Max. Ceea ce vine imediat cu întrebările: „Cât au avansat iPhone-urile în doi ani?” și „Merită să faci upgrade la iPhone 12 Pro sau 12 Pro/Max?”

iPhone 12 Pro / Max vs iPhone XS / Max: modificări de design

iPhone-urile din aceste două generații arată similar, dar sunt, de asemenea, destul de diferite. O diferență majoră este evident noul cadru plat al modelelor iPhone 12, care le face puțin mai subțiri și, desigur, le diferențiază de generațiile mai vechi. În afară de asta, modulul camerei este probabil cea mai mare diferență. Acum, în vârstă de doi ani, camera mică de pe iPhone XS Max devine un semnal că folosești un iPhone antic. Trei camere este acum semnalul unui iPhone mai nou. În partea din față, afișajele arată aproape identic, crestătura preluând în continuare cea mai mare parte a părții superioare, iar colțurile curbate și raporturile de aspect rămân aceleași.

iPhone 12 Pro Max vs iPhone XS Max: display

Cele două generații vin cu dimensiuni diferite, după cum era de așteptat, asociată cu un număr adecvat de pixeli noi. Este demn de remarcat faptul că iPhone 12 Pro Max are cel mai mare ecran de pe un iPhone.

iPhone 12 Pro / Max vs iPhone XS / Max: culori

Când vorbim despre aspectul iPhone, nu putem uita să menționăm culorile. iPhone 12 Pro și iPhone Pro Max vin în patru culori: albastru Pacific, argintiu, grafit, auriu. Argintiu și auriu sunt identice cu cele de pe modelele iPhone XS, cu diferența că finisajul mat al iPhone 12 Pro face ca lumina să reflecte diferit. Și, desigur, se simt diferit la atingere. Pacific Blue este o culoare nouă pe care nu o poți obține pe niciun alt iPhone, iar Graphite este un înlocuitor pentru Space Gray și este puțin mai deschis.

iPhone 12 Pro / Max și iPhone XS / Max: specificații

Anul acesta, Apple a introdus primul său cip construit folosind procesul de 5nm, la fel cum A12 a fost primul iPhone care a folosit un cip de 7nm. Noua arhitectură face ca modelul A14 să fie nu numai mai puternic, ci și mai eficient din punct de vedere al consumului de energie.

Dar poate mai importantă decât performanța îmbunătățită este adăugarea 5G la toate modelele iPhone 12. Da, utilizările pentru acesta, precum și acoperirea, sunt departe de nivelul necesar pentru ca 5G să conteze de fapt în utilizarea zilnică, dar într-un an sau doi, situația ar putea fi complet diferită.

Apple oferă, de asemenea, 128 GB ca spațiu de stocare de bază, chiar dacă este doar pentru modelele Pro, ceea ce înseamnă că poți economisi niște bani dacă nu faci upgrade la varianta de 256 GB.

iPhone 12 Pro Max vs iPhone XS Max: durata de viață a bateriei

În ceea ce privește modelele mai mari, bateria iPhone 12 Pro Max s-a dovedit a fi cu aproximativ 500 mAh mai mare decât bateria de 3.179 mAh a iPhone XS Max. Apple spune că iPhone 12 Pro Max oferă cu 5 ore mai mult timp de redare video decât iPhone XS Max.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult