Cel care a realizat primul iPhone cu USB-C dezvăluie acum primul Android cu mufă Lightning. VIDEO

01.04.2022

Ken Pillonel, elvețianul care a pus pentru prima dată un port USB-C pe un iPhone X în 2021, s-a întors în 2022 cu un nou proiect, mult mai ieșit din comun. Acesta și-a propus să facă și procesul invers, alegând să integreze într-un telefon cu Android un port Lightning, pentru a putea încărca și transfera fișiere de pe dispozitiv printr-un cablu de la Apple. Se pare că procesul a fost mult mai complex decât cel care implica iPhone-ul, dar acesta spune că a reușit în sfârșit să îl ducă la bun sfârșit și chiar mai repede decât anticipa.

Un Android cu mufă Lightning nu pare la fel de util precum un iPhone cu mufă USB-C

Chiar dacă anunțul acestui proiect în preajma datei de 1 aprilie poate sugera că este vorba despre o glumă, Pillonel spune că acest proiect este într-adevăr real. Desigur, nimeni nu și-ar dori o mufă Lightning pe un telefon cu Android, însă proiectul răspunde la întrebarea dacă acest lucru este sau nu posibil. Se pare că este, însă este necesară ceva mai multă inginerie decât pentru proiectul inițial.

Pillonel a folosit un Galaxy A51 drept cobai, care a suferit modificări hardware atât la exterior, cât și la interior pentru a permite instalarea unui port Lightning. Știam faptul că Apple integrează cipuri în cablurile Lightning, iar acestea se pare că pot recunoaște dacă sunt sau nu conectate la un iPhone, pentru a permite încărcarea sau transferul de date. Astfel, a fost necesară instalarea de hardware specific, care să „păcălească” cablul că telefonul Samsung, este de fapt, un dispozitiv Apple.

Pentru moment, elvețianul a publicat un clip video rapid în care demonstrează conectarea unui cablu Lightning la telefonul modificat, arătând că acesta se încarcă și că permite transferul de date. Urmează ca acesta să lanseze pe canalul său de YouTube întregul proces filmat.

Pillonel a dezvăluit pentru Engadget, că modelul iPhone X cu USB-C listat anul trecut pe eBay nu s-a vândut de fapt, licitația la prețul de 100.000 de dolari fiind realizată de utilizatori falși. Astfel, acesta a ajuns să păstreze telefonul și nu l-a mai vândut.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult