iPhone-ul cu USB-C a fost vândut la preț de Tesla Model S

12.11.2021
iPhone-ul cu USB-C a fost vândut la preț de Tesla Model S

Primul iPhone cu mufă USB-C nu a fost produs de Apple, iar prețul său de vânzare a depășit toate așteptările, demonstrând încă o dată că există cerere pentru un astfel de dispozitiv. Ken Pillonel, a documentat procesul prin care a înlocuit mufa Lightning originală cu un USB-C pe canalul său de YouTube, după care a listat telefonul pentru vânzare pe eBay. Prețul a crescut repede peste 4.000 de dolari, însă prețul final i-a adus o sumă frumoasă în conturi.

Apple ar putea să nu lanseze niciodată un iPhone cu USB-C

Chiar dacă existau la un moment dat oferte de peste 100.000 de dolari americani pe listarea de pe eBay, se pare că cei care au licitat s-au răzgândit între timp. Totuși, cea mai mare ofertă s-a apropiat destul de mult de această sumă. Câștigătorul licitației va plăti 86.001 dolari americani pentru a deține singurul iPhone din lume echipat cu mufă USB-C.

Pillonel pune însă condiții pentru cumpărător. Acesta nu va avea voie să îl folosească drept telefon personal, să nu îl dezasambleze și să nu îi facă update de software. Totuși, acesta stă la dispoziția cumpărătorului pentru întrebări și sfaturi pentru utilizarea lui.

iphone usb-c ebay

Practic, iPhone-ul cu USB-C devine un soi de „piesă de muzeu”, sau un telefon rar, colecționabil, chiar dacă în esență este doar un iPhone X obișnuit, care a fost modificat cu o mufă universală față de cea proprietară de la Apple. De altfel, mufa USB-C oferă întreaga funcționalitate a celei Lightning, oferind încărcare, dar și conectarea de accesorii și transferul de date către un computer.

În timp ce Ken Pillonel încasează 86.000 de dolari pe acest iPhone cu USB-C, Apple nu se grăbește să creeze unul oficial. Zvonurile sugerează că și iPhone 14 va folosi un port Lightning, după care, pe generația iPhone 15 ar putea renunța complet la port-uri fizice, totul fiind realizat prin tehnologii wireless. Uniunea Europeană obligă însă toate companiile să treacă la USB-C pentru încărcarea smartphone-urilor. Rămâne de văzut dacă Apple va putea trece peste această limitare cu un iPhone fără port-uri.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult