Cel mai bun telefon pentru pandemia COVID-19? Acest model poate fi scufundat în alcool fără probleme

17.04.2020
Cel mai bun telefon pentru pandemia COVID-19? Acest model poate fi scufundat în alcool fără probleme

Oamenii își dezinfectează în aceste zile telefoanele, care sunt niște obiecte destul de murdare, mult mai des decât înainte, din cauza pandemiei COVID-19. Pentru a fi siguri că omoară virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala, posesorii de telefoane trebuie să folosească soluții mai puternice decât în mod obișnuit.

Utilizatorii trebuie să fie, însă, atenți ce soluții folosesc, deoarece terminalele cu rating IP67 sau IP68 au fost testate doar în apă dulce, iar multe substanțe de curățare pot distruge straturile oleofobice de pe dispozitive, butoanele fizice sau mufele. Trebuie precizat și faptul că unii producători, deşi oferă dispozitivele cu aceste standarde, nu oferă garanţie în cazul defecţiunilor provocate de lichide.

Există, însă, un telefon care poate fi scufundat în alcool izopropilic concentrație 70% sau spălat cu apă și săpun, soluții care ucid garantat coronavirusul ce provoacă COVID-19, fără a se defecta, potrivit SlashGear. Este vorba despre un model flip de la producătorul japonez Kyocera.

Kyocera DuraXV Extreme

DuraXV Extreme are rating-uri MIL-SPEC 810G și IP68, baterie detașabilă și funcție Push to Talk Plus (PTT+). Terminalul este rezistent la radiație solară, șocuri, praf, apă și alte lichide, sare, îngheț sau temperaturi extreme. Totodată, terminalul poate cădea fără probleme pe beton de la înălțimi care ar distruge alt telefon.

Dispozitivul mai dispune de cameră de 5 MP, ecran cu diagonala de 2,4 inchi și baterie de 1.500 Mah.

Terminalul nu este un smartphone, ci rulează o versiune proprietară de sistem de operare, bazată pe Android, care include aplicații de bază, pentru navigare pe internet, e-mail, navigație și mesagerie.

Deoarece a fost gândit pentru a fi folosit pe șantiere și în alte locuri zgomotoase sau aflate în medii dificile, Kyocera DuraXV Extreme are două microfoane cu funcție de anulare a zgomotului și difuzoare puternice (100dB+).

Telefonul nu este chiar ieftin, la prețul de 240 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult