CEO-ul OnePlus confirmă „bretonul” de pe OnePlus 6. Recunoaşte că iPhone X a influenţat design-ul

CEO-ul OnePlus confirmă „bretonul” de pe OnePlus 6. Recunoaşte că iPhone X a influenţat design-ul

În ultimele săptămâni au apărut multe zvonuri despre OnePlus 6, în special despre design-ul telefonului, care ar putea avea un decupaj în partea de sus a display-ului. CEO-ul companiei, Carl Pei, a decis să rupă tăcerea şi să vorbească puţin despre viitorul model OnePlus, fără a-i dezvălui numele oficial, confirmând astfel câteva detalii despre dispozitiv. Da, OnePlus 6 va avea un mic „breton” în partea de sus, însă multe alte elemente ale telefonului vor rămâne intacte.

Carl Pei a acordat un interviu pentru The Verge în care a confirmat câteva detalii pe care le ştiam din surse anonime sau pe care le presupuneam deja. Astfel, decupajul din partea de sus a display-ului de pe OnePlus 6 va exista, însă într-un dispozitiv la fel de mare ca în cazul generaţiilor precedente, va putea fi integrat un display mai mare, care să afişeze mai mult conţinut. Bara de sus este acum poziţionată mai sus, deci decupajul nu va „tăia” din display, ci va adăuga în laterale spaţiu în plus. Interfaţa a fost regândită pentru a lua în considerare bretonul, în timp ce majoritatea aplicaţiilor uzuale (cele mai populare 1.000 din Google Play Store) au fost testate pentru compatibilitate.

OnePlus 6 nu va renunţa însă la jack-ul pentru căşti, aceasta fiind o componentă importantă pentru companie, cât şi pentru fanii produselor sale. Este interesant însă faptul că Pei a confirmat că toate companiile, inclusiv OnePlus adoptă acest decupaj datorită Apple, întrucât compania americană a influenţat oferta producătorilor de componente, care au adus repede pe piaţă display-uri decupate.

De asemenea, noua interfaţă OnePlus va asigura control prin gesturi, de asemenea inspirate de cele de pe iPhone X. Acestea sunt deja disponibile şi pentru utilizatorii de OnePlus 5 şi 5T într-o versiune beta a sistemului de operare proprietar Oxygen OS.

Tot Carl Pei ne dezvăluie şi motivul pentru care toate dispozitivele cu Android care au „breton” beneficiază şi de o „bărbie” în partea de jos. Apple vinde produse mai scumpe, deci îşi permite să cumpere panouri OLED mai scumpe, care pot fi curbate sus şi jos pentru a elimina complet spaţiul dintre margine şi display. Acest lucru face dispozitivul şi puţin mai gros, însă preţul este principalul motiv pentru care producătorii de smartphone-uri cu Android nu vor adopta ceva similar foarte curând.

Momentan, Pei nu vrea să numească noul dispozitiv „OnePlus 6” şi nu oferă nici detalii despre o posibilă fereastră de lansare pentru acesta. Totodată, acesta infirmă zvonurile care spun că telefonul va avea acelaşi design precum OPPO R15, pe care l-am văzut de curând în fotografii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult