Chiar dacă nu mai produce smartphone-uri, LG anunță lansarea Android 12 pe modelul Velvet

01.03.2022
Chiar dacă nu mai produce smartphone-uri, LG anunță lansarea Android 12 pe modelul Velvet

LG a anunțat în primăvara anului trecut că se retrage de pe piața de smartphone-uri, iar în vară, compania deja scotea de la vânzare ultimele sale smartphone-uri. În ciuda acestui „exit”, compania a promis că va oferi în continuare suport software și service pentru următoarea perioadă pentru cei care încă plănuiesc să folosească telefoanele sale. LG nu era o companie foarte eficientă în lansarea de actualizări software, deci nu foarte mulți se așteptau la suport prelungit, dar se pare că LG Velvet va primi totuși update-ul la Android 12, promis anul trecut.

LG Velvet a fost ultimul telefon premium tradițional al companiei

Dintre toate smartphone-urile care încă vor primi suport software în 2022, LG Velvet pare să fie cel mai „privilegiat”. Compania a publicat o listă cu dispozitivele pe care încă le actualizează, însă în afară de acest „flagship” din 2020, toate urmează să primească doar actualizări de securitate. Nu este însă clar dacă suportul software va fi continuat și după primul trimestru din 2020, care se termină pe 31 martie.

Conform site-ului oficial, în următoarele 30 de zile ar trebui să vedem o lansare, cel puțin în Coreea de Sud, pentru Android 12 pe LG Velvet, alături de actualizări de securitate pe alte cinci dispozitive, dintre care unul este chiar modelul neconvențional LG Wing, echipat cu două ecrane.

Iată lista completă:

Telefoane LG care primesc update la Android

  • LG Velvet

Telefoane LG care primesc update de securitate

  • LG Wing
  • LG Q51
  • LG Q52
  • LG Q61
  • LG Q92 5G

Compania sud coreeană menționează și faptul că utilizatorii care folosesc astfel de telefoane ar putea să primească aceste actualizări mai târziu, în special dacă au cumpărat telefoanele de la operatori telecom. Practic, doar cei care au cumpărat dispozitivele din alte magazine vor primi garantat aceste actualizări în următoarea perioadă, ceilalți trebuind să aștepte până când operatorii testează și aprobă aceste actualizări pentru a fi livrate pe dispozitivele mobile.

sursa: LG

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult