Cineva a descoperit cum poți face ecranul Galaxy Z Fold 4 să fie perfect plat. Care e dezavantajul

10.09.2022
Cineva a descoperit cum poți face ecranul Galaxy Z Fold 4 să fie perfect plat. Care e dezavantajul

Samsung a lansat Galaxy Z Fold 4 cu un design îmbunătățit, optimizat pentru durabilitate și funcționalitate superioară. Însă producătorul sud-coreean pare că a neglijat un aspect unde competiția a făcut progrese majore.

Deși a fost prima serie de telefoane pliabile disponibilă comercial, Galaxy Z Fold încă nu oferă un ecran pliabil care să fie perfect plat în modul extins, Samsung optând pentru o soluție de compromis inestetică, dar care previne defectarea prematură a ecranului pliabil. Ce-i drept, adâncitura ecranului în zona de pliere a devenit mai puțin vizibilă la modelul Galaxy Z Fold 4, însă nu atât de bine încât să mulțumească pe toată lumea.

Potrivit informațiilor ce ar putea fi obținute chiar de la inginerii Samsung, deformarea excesivă în zona de pliere poate fi ameliorată simțitor dacă faci ecranul mai puțin rigid. Spre exemplu, înlăturând folia de protecție pre-aplicată din fabrică.

Spre deosebire de prima generație Galaxy Fold, folia de protecție chiar este prevăzută din proiectarea telefonului ca un accesoriu ce poate fi îndepărtat și înlocuit pentru eliminarea urmelor de uzură, însă doar de către tehnicienii centrelor de service autorizate de Samsung. In niciun caz, respectiva folie nu ar trebui dezlipită de utilizator și cu atât mai puțin, telefonul nu ar trebui utilizat pe termen lung fără respectiva folie, care se pare că are un rol esențial pentru longevitatea ecranului pliabil.

Cu toate astea, s-au găsit câțiva utilizatori care să debaraseze folia pre-aplicată ecranului OLED, aparent, fără efecte adverse. Astfel, nu doar că ecranul pliabil nu s-a defectat în zilele și săptămânile următoare, dar a devenit și mai plăcut de utilizat, adâncitura din zona de pliere devenind practic insesizabilă.

Spre comparație, ecranul primei generații Galaxy Fold se defecta iremediabil la doar câteva ore după înlăturarea foliei de protecție, aplicarea aceleiași operațiuni fără urmări catastrofale asupra ecranului Galaxy Fold4 arătând cât de departe a evoluat Samsung pe domeniul fiabilității ecranelor pliabile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult