Samsung, criticat pentru încărcarea „rapidă” livrată pe noile modele Galaxy Fold

22.08.2022
Samsung, criticat pentru încărcarea „rapidă” livrată pe noile modele Galaxy Fold

Anunțată cu ocazia celui mai recent eveniment Galaxy Unpacked, noua generație de telefoane Galaxy Fold a dezamăgit prin aportul de inovație mai degrabă sărac, producătorul sud-coreean mulțumindu-se doar să perfecționeze platforma hardware anterioară.

Așa se face că Galaxy Z Fold 4 și Z Flip 4 nu trec nicicum drept produse revoluționare, strategia Samsung de a miza pe îmbunătățiri greu sesizabile cum ar fi o balama pentru ecran ceva mai suplă și acumulator cu câteva zeci de miliamperi mai încăpător lovind direct în așteptările consumatorilor care se raportează la competiție și actuala stare a pieței smartphone. Așa se face că planul Samsung de a se inspira după modelul Apple, lansând produse care aduc doar îmbunătățiri incrementale în speranța că o bază numeroasă de fani devotați le va accepta ca atare, s-a lovit de realitatea ecosistemului Android. Spre deosebire de iOS, nimeni nu deține monopol absolut asupra platformei Android, aroganța unui singur producător de a-și impune propriile reguli la partea de hardware având toate șansele să sfârșească prost. Fie prin „scufundarea” respectivului brand, sau erodarea avansului dobândit în fața competiției (în cel mai fericit caz).

Pentru Samsung, aroganța pare să fie includerea pe un telefon de peste 1000 dolari a unei implementări de încărcare rapidă plafonată la puterea de 25W, nivelul unui telefon Galaxy A vândut la sfert de preț. În viziunea inginerilor Samsung, capacitatea deja modestă a acumulatorului (4400 mAh pe Galaxy Z Fold 4 și 3700 mAh pe Z Flip 4) ar fi trebuit să ascundă acest compromis. Doar că, fanii Samsung se mai uită uneori și la lista extinsă cu specificații.

Mai grav este că, potrivit testelor independente, noua generație Galaxy Fold are nevoie de 30 minute pentru încărcare acumulatorului cu 50%. Spre comparație, cele mai avansate telefoane Oppo, Vivo sau Xiaomi pot atinge 100% încărcare în același interval de timp. Cât despre etalonul de 50%, acesta poate fi atins în trei minute și jumătate pe cel mai avansat telefon Oppo.

Deocamdată, Samsung nu oferă niciun indiciu cum că ar fi pe cale să recupereze acest handicap, preocuparea companiei fiind în continuare centrată pe fiabilitate și siguranță, experiența Galaxy Note7 fiind încă proaspătă în memoria acționarilor companiei sud-coreene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult